Иван Портних получи номинация в конкурса "Кмет на месеца"

Кметът на Варна заслужи номинацията си в конкурса "Кмет на месеца" за юли заради активната работа с директорите на училища за ползване и модернизиране на училищните дворове за спорт.

"Амбицията ни във всички райони на града да създаваме нови зони за отдих и спорт. Миналата година изградихме 230 детски площадки и така осигурихме възможност на най-малките варненци да играят в една приятна среда, сега сме се мобилизирали да осигурим добри условия за спорт и на по-големите", заяви кметът Портних, при откриване на многофункционална спортна площадка в кв. "Възраждане". Тя включва игрища за минифутбол, комбинирана площадка за баскет и за волейбол, както и модерен фитнес.

Осигурени са кошчета за смет, велосипедни стойки, пейки, изградена е и нова инфраструктура – алея и подпорни стени. "Това е първият етап от проекта за създаване на новата паркова зона в кв. "Възраждане", който трябва да приключи наесен.

Консултирахме се с много специалисти, включително и с неправителствени организации, затова мисля, че осигурихме възможно най-съвременните уреди, които са подходящи за спорт на открито, коментира кметът. Той припомни, че така изпълнява и поет ангажимент пред хората от района за развитие на този терен. За да се опази площадката край нея ще бъдат монтирани камери. Площадка за игра на деца, атрактивни заведения и 24-часов паркинг ще отворят врати и в обновената пешеходна зона край Морска гара. Достъпът до павирания участък е улеснен с вход, разположен от страната на бул. "Приморски".

Изграденият в зоната паркинг за автомобили ще помогне да се оптимизира и движението на градския транспорт, автобусите на туроператорите за круизните кораби. Престоят ще бъде безплатен за определен брой минути, а после – левче на час.

Стар бункер до кея ще стане рибен ресторант, в който ще се предлагат както морски деликатеси, така и различни видове бира. Подобни функции ще изпълнява и ремонтиран склад на пристанището.

Така ще се запази оригиналният вид на района, но пък мястото ще стане привлекателно. Помислено е и за децата – до дни ще заработи и нова площадка за игра. Разположена е между уникалната конструкция от контейнери и Морската гара. /kmeta.bg

Днес+

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО