Илияна Йотова: С победата на тези избори, БСП ще разсече възела на монопола във властта

„С победата на БСП на тези избори, ще се разсече точно този възел и монопол във властта, който води до много тежки последствия.” Това заяви кандидат за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова в предаването „Червена линия“ на Радио „Фокус“. Тя припомни думите на кандидатът за президент, издигнат от левицата и върховен главнокомандващ ген. Румен Радев, че „най-страшното за България е, че има срастване на една политическа партия с държавата“.

Илияна Йотова бе категорична, че с ген. Румен Радев ще водят съдържателна президентска кампания. „Не чакайте от нас да се впускаме в компроматни битки, в междуличностни нападки”, категоричен бе кандидатът за вицепрезидент и допълни, че  през последните години хората достатъчно са се отвратили от злобата и конфронтация в обществото ни.

„С тази кандидат-президентска двойка ние искаме да покажем, че в българското общество може да се разговаря по друг начин, да има друг диалог между институциите, да представяме онова, което ние смятаме, че е необходимо да стане в държавата", посочи Илияна Йотова. По думите й кандидат-президентската двойка, издигната от левицата ще води сериозен, честен разговор с хората. „Затова кампания ни ще бъде построена най-вече на срещите с тях – от най-малкото населено място, до големите градове“, посочи тя.

„Основният приоритет на страната е в една-едничка дума и тя е „сигурност“, подчерта Йотова. По думите й това означава вътрешна сигурност за всеки един български гражданин. „Той трябва да се чувства защитен от държавата си, както от външни заплахи и опасности, така и вътре в страната, от все по-нарастващата престъпност”, обясни тя. 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО