Георги Гергов застана зад Корнелия Нинова на "Копривките": Вярваме в нея, да й покажем, че можем да изведем битката за промяната до победа

Над 5000 социалисти и симпатизанти приветства с "Добре дошли" лидерът на БСП в Пловдив област Георги Гергов, който откри традиционния деветосептемврийски събор в местността Копривките днес.Четиринадесетото издание на събитието протече под мото "За България, която обичаме" като своеобразен старт на надпреварата за президентската институция.

"Тук сме, за да почетем паметта на загиналите антифашисти, да изразим уважение към тяхната саможертва и да дадем старт на кампанията" – каза в словото си председателят на областните социалисти Георги Гергов. Той очерта резултатите на 27 - годишния нерадостен преход, като не пропусна и състоянието на партията.

"Нагледахме се на предатели, ренегати, които без свян погазват идеята и каузата. Продават партията на парче, а хората са натикани в ъгъла и са смачкани. Стига толкова! Ние сме тук и идваме" – каза Георги Гергов, а поляната му отговори с "Победа". Той посочи, че за БСП предстоят важни дни и даде заръките си към социалисти и симпатизанти.

"Да стигнем до всеки – близки, роднини, приятели, колеги, съседи в махалата, в квартала на всеки град и село" – посочи първият социалист в област Пловдив. Той заяви категорично, че членовете на социалистическата партия в областта стоят плътно зад новия председател Корнелия Нинова.

"Вярваме в нея, да й покажем, че можем да изведем битката за промяната до победа. Победата е възможна чрез нас, ние трябва да я постигнем" – завърши Гергов и отново поляната беше огласена с мощното "БСП! Победа!". Така беше посрещната и Корнелия Нинова, която поздрави участниците в събора с празника.

Тя подчерта, че така нужната промяна за България има конкретни имена : "Румен Радев – президент! Илияна Йотова – вицепрезидент!". "Нашият поход към победата тръгва от тази поляна, заредена с толкова героизъм и енергия" – изтъкна евродепутатът и кандидат за вицепрезидент Илияна Йотова.

"Ще бъда вашият боец, стойте зад мен и ще победим, ще си върнем държавата!" – заяви от своя страна и бъдещият президент ген. Румен Радев.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО