Александър Йорданов: Александър Йорданов: Кънев, Борисов, вразумете се бе, Бай Онуйци!

Ниското равнище на политиците ни днес личи и от думите им, и от решенията им, и от поведението им.

Казано още по-ясно: Бай Онуй рейтинг не вдига. Изборен закон не се променя, когато предизборната кампания е в ход. Трябвало е да се мисли, мисли, много, много по-рано. И тогава да се действа. Влизането или излизането от правителството по време на предизборна кампания е махленски балкански номер. Няма реформаторство в опозиция. Реформатор може да бъде само този, който участва в управлението. Извън управлението можеш да бъдеш само опозиционер или коментатор във Фейсбук. 

Ако от цялата предизборна дандания се случи така, че накрая спечели Бай Онуят на БСП, то тогава по гърба на гербери и реформатори тояга трябва да играе. Защото заедно непотребни ще станат. Затова още не е късно да се върнат на европейската писта: на говорене, на решения, на поведение. 

Вярно е, че глупостта ходи по хората, че най-често отсяда в кратуните на политиците, но нали си обещахме, че като станем членове на ЕС и НАТО ще се променим? Кънев, Борисов и всички останали представящи се днес за политици: вразумете се бе, Бай Онуйци?

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО