БСП гласи Красимир Янков за министър на вътрешните работи. Лобито "Пеевски" в БСП вече работи по темата


БСП вече готви кабинет. На "Позитано"20 са убедени, че ще спечелят предсрочните парламентарни избори и стягат правителство. Корнелия Нинова е направила вътрешен кръг от "силовите министри".

Красимир Янков е определен за министър на вътрешните работи. Депутатът и бивш председател на Областния съвет на БСП-Варна е главен претендент за поста. Лобито "Пеевски" в БСП вече работи по темата.

Асен Марков, началник на кабинета на Корнелия Нинова, е сред влияещите фактори на "Позитано"20, които застават зад варианта с Красимир Янков като МВР шеф.

Георги Гергов, който го въведе на конгреса в обкръжението на Корнелия Нинова, също подкрепя предложението и вече работи по темата.

Другата ключова фигура, която ще има тежката дума в БСП при решаването на въпроса за министъра на МВР, е Кирил Добрев.

Според него тази позиция категорично трябва да бъде за партията и коалиционните партньори трябва да бъдат убедени в това.

Кръгът на бившия председател на БСП Сергей Станишев също одобрява схемата с Янков, който години наред беше близо до "Серж" и Моника.

С подкрепата на Георги Гергов "руските мрежи" вероятно ще приемат кабинет с министър на вътрешните работи Красимир Янков.

Остават само три "малки подробности" - БСП да спечели изборите, да си намери коалиционни партньори и да успее да състави правителство.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО