Кандидат за прокурор в Окръжна прокуратура поиска условна присъда на осъдената за убийство Мейзер

Прокурорът по делото срещу Анита Мейзер, Виолета Радева скандално предложи условна присъда за дамата с няколко самоличности, както СПЪТНИК написа по-рано.

Прецедент в съдебната практика бе извършен днес. Прокуратурата предложи по-лека присъда, а съдът отсъди по-тежка. Защо прокурор Радева сътвори това „чудо“ в правото на този етап не знаем. Също така екипът на СПЪТНИК не вярва, тя да е взела подкуп, въпреки изказаните такива хипотези на част от гражданите, които присъстваха в залата.

Ние Ви припомняме, че все пак репортер на СПЪТНИК единствен попита прокурор Радева въпрос по тази тема. – „Смятате ли, че след Вашето искане за условна присъда за Анита Желева, началниците Ви ще питат дали е възможно да сте взела подкуп за позицията си?“. Радева отговори, че няма коментар. Репортерът ни й зададе и втори въпрос – дали смята за странно искането си за условна присъда. Прокурор Радева заяви, че съдът ще определи това.

Малко по-късно наше разследване установи, че Виолета Радева, която работи в Окръжен следствен отдел и е командирована в Окръжна Прокуратура е кандидат в обявен конкурс за прокурор именно в Окръжна прокуратура Варна. Свободните места са две, а дали след днешното странно дело вече има поне един фаворит, се очаква да разберем скоро.

Припомняме, че по-рано днес Анита бе осъдена от ВОС на три години ефективна присъда, след което се разбра, че и двете страни по делото ще обжалват. Адвокатите Емил Иванов и Иван Томов бяха доволни, че Мейзер не се е разминала с условна присъда, както поиска прокурор Радева, но не са удовлетворени максимално, защото според тях това дело трябва да бъде разследвано към предушлено убийство, защото Анита Мейзер се е опитала да прикрие всички улики в период от 3 часа, след като Николай Димов е издъхнал. „Тя е изхвърлила „свинските опашки“, подсушила е с хартия кръвта и е опитала да премахне тялото от местопрестъплението.

Всичко това ни довежда до мисълта, че това е умишлено убийство, за което минимумът, който пише в законът е 10 години“, заяви адвокат Емил Иванов пред репортер на СПЪТНИК.

„За първи път в моята 17-годишна кариера като юрист виждам дело за непредумишлено убийство и подкуп да бъде насрочено едва 9 дни след вкарване на обвинителния акт. За този кратък период, ние няма как да се подготвим добре за такова тежко дело“, сподели пред СПЪТНИК адвокат Иван Томов.

Почернената сестра на Николай Димов – Милена Димова заяви пред СПЪТНИК, че в живота си не е виждала човек, който да лъже повече от Анита Мейзер, за която се оказа, че в акта й за раждане пише, че се е казвала Анифе, след това е станала Анита Желева, а сега американското й име е Анита Мейзер. „Тази жена е с поне 3 самоличности. Тя непрестанно лъже.

Целият й живот е оплетен в лъжи. В обясненията си е казала толкова много неистини, чак съдията прекъсна прокурора да изчете цялото й измислено алиби. Тя на няколко пъти сменя показанията си, което показва нейната огромна вина“, заяви огорчената Милена Димова./sputnik.bg

Днес+

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО