СДС-Варна, развя знамена за 3 март

Привърженици и симпатизанти на СДС-Варна, заедно с цялото ръководство се включиха с развети знамена в общоградските празненства по повод националния празник на България 3 март.

Те участваха в тържествения ритуал по издигане на знамената на площада пред Катедралния храм „Св. Успение Богородично”, а след това отдадоха почит пред паметника на граф Игнатиев.

Трети март е паметна дата в хилядолетната българска история. С подписването на Санстефанския мирен договор преди 139 г. страната ни изплува от петвековен гнет и се полагат основите на нова България. В народната памет датата е синоним на думата свобода.

Празничното шествие начело с духовия оркестър на ВМС и представителни части от варненския гарнизон премина през града до паметника на загиналите за свободата руски и украински войни в Морската градина. Седесарите и стотици варненци поднесоха цветя наред с венците, поднесени от община Варна, областната администрация, щаба на ВМС и др.

Прозвучаха думи на признателност към героичната саможертва на всички онези многобройни войни от разни националности, дали своя принос за българската свобода - хилядите руснаци, финландци, румънци, белоруси, украинци, арменци, грузинци, поляци, литовци, латвийци, естонци, сърби и черногорци, паднали на бойното поле. Отдадена бе почит и на онези хиляди наши предци от българското опълчение, които с подвига си доказаха на света, че българинът с кръвта си е платил цената на своята национална свобода. Днес българите честваме и делото на поколения възрожденци и революционери, положили живота си за духовното и политическо въздигане на Родината.

На техните рамене стъпиха строителите на съвременна България, които със самочувствие, с плам и отдаденост се посветиха на изграждането на независима, достойна, европейска България./sdsvarna.net

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО