Медийна атака срещу Марешки за "нечувана шуробаджанащина". Сбъркал парламента със "семейна седянка или бизнес"


Атаката срещу Веселин Марешки в Бургас не е изненадваща. Вече писахме, че местните "елити" са скандализирани, че той пробутва на избираеми места роднини и приближени.

Така "варненските листи" на В.М. в големи градове в страната са на път да превърнат проекта му в локален и да осуетят амбициите му да се превърне в трета политическа сила чрез партията си "Воля".

"Имената на нови роднини и приближени до варненския бос Веселин Марешки изплуваха в листите на Движение "Воля". Явно предприемачът буквално е объркал парламента със семейна седянка или бизнес и опитва да набута в него всичките си приближени без никакви притеснения.

Така фамилията на Гергана Стефанова от Айтос няма да е самотна в Народното събрание и в стаичката на "ВОЛЯ" няма да има заседания на парламентарна група, а семейни сбирки. За прецедента с общо шестте кандидатури на кръвни роднини и техните законни половинки Флагман.бг съобщи пръв.

Нечувана шуробаджанащина властва в листите за бъдещи депутати на партия "ВОЛЯ" с лидер Веселин Марешки. Цяла фамилия е издигната от различни райони на избираеми позиции, съобщи източник на Флагман.бг. Основната връзка в случая е водачът за Бургас Гергана Желязкова Стефанова, роднините на която разпознаваме в списъците за различни МИР-ове.

Именно Стефанова движи аптекарския бизнес на Веселин Марешки в Бургас и региона. Ако партията, на която социолозите към момента дават поне 10%, събере достатъчно гласове, тогава майка, баща, двете им дъщери и техните съпрузи ще попаднат в Народното събрание.

Така за пръв път в историята на българския парламентаризъм на депутатските банки ще се нареди цяла фамилия и вместо заседания на парламентарна група, в стаичката на "ВОЛЯ" в Народното събрание ще си организират семейни съвети. За какво става въпрос?

Гергана Желязкова Стефанова е водач на листите на партия "ВОЛЯ" в Бургас и Сливен.

За огромно наше учудване обаче в списъците на Движение "ВОЛЯ" в Благоевград и Кърджали открихме съпруга й Иван Стефанов Стефанов, който е на втора избираема позиция.

Майката на Гергана – Калинка Райкова Славова е втора в листата на Движение "ВОЛЯ" във Враца, а баща й Желязко Ганев Славов е водач на листите в Ямбол и Хасково.

Роднинската инвазия обаче не спира дотук. Сестрата на Гергана Стефанова – Деяна Желязкова Славова-Велева е втора в листата на "ВОЛЯ" в Добрич и четвърта в Плевен. Съпругът й пък и зет на Гергана Стефанова – Деян Пенев Велев, е втори в най-желания и оспорван 25 МИР-София и четвърти в Стара Загора.

Репортер на Флагман.бг потърси позицията на водачката за Бургас Гергана Стефанова, която в началото увърташе: "В момента г-н Марешки коментира листите. Не знам каква позиция да заема по въпросите Ви, изпратете ми имейл и ще Ви отговоря писмено."

"Баща ли Ви е г-н Желязко Ганев Славов, майка ли Ви е Калинка Славова, сестра ли Ви е Деяна Желязкова Славова - Велева...", попитахме ние, на което г-жа Стефанова отвърна единствено, че Желязко Славов й е баща и побърза да затвори телефона. След минути Стефанова явно размисли и позвъни обратно с оправданието, че връзката се е разпаднала.

"Там, където не съм водач, не съм запозната все още с листите, тъй като регистрацията се потвърди в петък. Калинка Славова е майка ми, за другите също е вярно, но не знам как са попаднали в списъците", каза Гергана Стефанова.

"Г-н Марешки събира почтени хора по различни канали, възможно е да е така. Не мога да потвърдя кой е попаднал, всеки отговаря за себе си. Тук не говорим за семейства, а за професионализъм, хората са попаднали по различни пътища пред г-н Марешки, не знам какво е било неговото решение. Аз съм запозната с листите, които ще водя", добави водачката на "ВОЛЯ" за Бургас.

Дали със семейството й ще направят първия прецедент в историята на българския парламент – това според нея щели да решат хората на 26 март.

Опитахме се да зададем въпроса директно на лидера на "ВОЛЯ" Веселин Марешки, но не успяхме да се свържем с него по телефона. Очакваме неговата позиция - дали е бил наясно, че нарежда в листите си няколко поколения роднини.

Това обаче не стига на бизнесмена. За капак листата в един от най-желаните и оспорвани райони – 23 МИР-София, се оглавява от лелята на Марешки – Албена Найденова. Тя беше назначена в Изпълнителната агенция по лекарствата преди няколко години и разпореждаше кой инспектор да проверява конкурентите на аптеките на Марешки. Албена Найденова води и в 23-и МИР, и в София област.

Втора в същата листа в София е Боряна Георгиева, регионален директор за аптеките във Варна, за която се носят слухове, че споделя и постелята на бизнесмена. Варненски медии твърдят, че той се е разделил с нея, но явно това са спекулации, след като тя получи избираеми места за следващия парламент. Конкубината* на Марешки е втора и в Сливен, където е зад водача Гергана Стефанова. Почти сигурно красавицата, близка до сърцето на Марешки ще попадне в 44-ото Народно събрание.

*Конкубина в древността е жена, живееща с мъж в открита, нескривана връзка. Te живеят в конкубинат, неудостоверен чрез брак. За разлика от многоженството, децата, родени от тази връзка, нямат право на наследство от баща си.

Втората атака във "Флагман" вероятно няма да е последната. Веселин Марешки очевидно е решил да има "желязна група", за да не повтори сюжета с разпадането на друг "антисистемен проект" - на Николай Бареков.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО