Иван Луков върти кампанията на Веско Марешки във Варна, дръпна изборджии от ГЕРБ. Има да си връща на Иван Портних


Преди няколко месеци наши хора заковаха бившия председател на Общинския съвет Иван Луков в офиса на Веселин Марешки.

Тогава написахме, че той ще организира структурите на "Воля", партията на бизнесмена-политик.

В момента Луков върти кампанията на Марешки. "Не е тайна, че има да си връща на Иван Портних", доверяват негови хора.

Бизнесменът планира да вкара от Варна петима депутати и да победи ГЕРБ в морската столица.

"Марешки брилянтно разполага хората си, за да бъде ефективен и като политик, както е преуспял в бизнеса", отсече дясната ръка на Иван Луков в предизборната кампания.

На практика Веско Марешки заформи "паралелен ГЕРБ" - привлече при себе си бившия бигбос на ГЕРБ Павел Димитров и експредседателя на Общинския съвет Иван Луков.

Всъщност това ще направи разликата между ГЕРБ и "Воля" в морската столица. Социологическите агенции дават между пет и осем проценти преднина на партията на В.М. пред ГЕРБ-Варна.

Това вероятно ще му осигури петима депутати от Трети МИР срещу четирима на ГЕРБ, ако Бойко Борисов не вземе специални мерки заедно с Емил Радев, както се случи през 2013 г., когато Иван Портних победи Христо Бозов за кмет на града.

Отсега е ясно, че ГЕРБ и "Воля" ще воюват за всеки глас - от "Владиславово" до "Аспарухово". Иван Портних е амбициран този път да победи Веселин Марешки.

Иван Луков и Павел Димитров са се наточили да покажат на Бойко Борисов, че е сбъркал, когато ги е "неглижирал", меко казано, заради интриги и доноси, осигурявайки победата за Марешки.

Екшънът във Варна ще бъде между "Воля" и ГЕРБ, а БСП ще се опита да се възползва от войната и да "открадне" един депутат и да вкара в парламента четирима от Трети МИР.

Най-вероятният резултат обаче е - петима депутати за "Воля", четирима за ГЕРБ и трима за БСП. Другото ще е изненада.

Бойко Борисов и Иван Портних могат да победят с малко или да постигнат паритет с В.М., ако Емил Радев мотивира боса на ТИМ да удари едно рамо.

Засега Корпорацията спазва "блестящ неутралитет", въпреки че близки до нея фигури като Янчо Несторов и Боян Бохоров "играят на Веско", както признава дори Иван Луков.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО