Кандидатът на ГС на БСП-Варна стана областен лидер. Цонко Цонев спечели срещу Пламен Стоянов с 24 на 19 гласа


Цонко Цонев стана председател на Областния съвет на БСП, след като спечели срещу Пламен Стоянов с 24 на 19 гласа при кворум от 43.

След скандалите при първото гласуване, когато той спечели с 23 на 21 гласа, но изборът бе оспорен заради кворума от 46 гласа и необходим вот от "50 плюс 1", в понеделник вечерта се проведе втори избор.

Борислав Гуцанов взе мерки отборът отсреща да загуби въпреки натиска срещу членове на Областния съвет. В понеделник в кабинета му се е състояла, научаваме, среща, в която освен него са участвали ключови червени фигури.

От 11 до 12.20 при Борислав Гуцанов са съгласували активностите си депутатът от "БСП за България" Иван Иванов, районен червен водач и активист като Владко Влаев, както и членът на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП Апостол Димитров, бивш председател на БСП-Варна.

В срещата, разбира се, е участвал и кандидатът за областен председател на БСП Цонко Цонев, който вече два пъти е заемал ръководната позиция.

"Красимир Янков загуби и областта, след като изгуби Варна. Въпреки изключването на член на Областния съвет на БСП от Долни чифлик, защото бил от отбора на Градския съвет", заяви участник в избора.

Цонко Цонев е 43-годишен, магистър  по мениджмънт. Цонев беше управител на "Напоителни системи" ЕАД, клон "Черно море" по времето на кабинета "Орешарски". Член е на БСП от 2000 г., а от 2007 г. е в състава на Областния съвет.

През 2013 г. смени Красимир Янков - и тогава депутатът трябваше да сдаде поста, ставайки народен представител. Упражнението се повтори и при следващото депутатстване на Янков. Сега Цонев става областен лидер за трети път.

"Мотори на изборджийската машина на ГС на БСП-Варна, осигурила победата, бяха депутатът Иван Иванов, председателят на БСП-Варна Борислав Гуцанов, членът на ИБ на НС на БСП Апостол Димитров и печеният партиен изборджия Владко Влаев", отсече гласувал за Цонко Цонев.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО