БСП издига масон като независим кандидат-кмет на Варна. Дънката, Вальо Златев и ТИМ делят властта по модела "Бургас"?!

Корнелия Нинова, Кирил Добрев и Бояна Бозаджиева, "тройката", която управлява "Позитано"20, ще реши кого да издигне БСП-Варна като независим кандидат-кмет.

Кирил Добрев от няколко дни е на почивка във Варна, но вече работи по схемата, харесана и от Корнелия Нинова. Всъщност тя е "добрата стара схема" от времето на Кирил Йорданов - независим кандидат, подкрепен от БСП.

Вторият на "Позитано" 20 се е насочил към успешен мениджър и масон. "Проблемът" е, че той е от Бургас.

Кирил Добрев се опитва да превърне това в плюс - нали Бойко Борисов не спира да говори как Бургас е изпреварил Варна.

Основните фигури, които ще изнесат кампанията, са свързани с влияещите фактори, които контролират БСП-Варна - Кирил Добрев-Дидо Дънката-Иван Иванов.

Тази "тройка" вече работи по "Проект 2019", одобрен и от Корнелия Нинова. Както вече писахме, тя иска да превърне Варна в ресурсна база за връщане на БСП на власт.

"Корни" е на път да се навие да раздели партийната власт от изпълнителната като с извеждането на червените депутати от Изпълнителното бюро на Националния съвет.

Това все още е "работна идея" - "Корнелия премиер, Кирил лидер". БСП застига ГЕРБ в рейтингите, но без да отнеме знакови областни центрове като Варна, трудно ще овладее властта в държавата.

Кирил Добрев и Корнелия Нинова очевидно смятат, че няма как да победят в Бургас, докато Бойко Борисов издига като кандидат Димитър Николов, а свързаният с Русия бизнес там го подкрепя мощно.

Насочили са се към Варна, където свързаният с Русия бизнес също има силни позиции. Валентин Златев ще бъде представляван от Кирил Добрев, който се има и с Делян Пеевски, а Дидо Дънката ще разшири влиянието си в града.

Шефовете на ТИМ ще решат дали да посрещнат "колегите" с "Добре дошли в града на ТИМ", както писахме през 2001 г., когато градът уж се контролираше все още от "Мултигруп".

Бойко Борисов е в час с "Проект 2019" на БСП за Варна. Ако издигне отново Иван Портних за кандидат-кмет, ще трябва да обясни защо говори, че градът и този мандат изостава от Бургас.

БСП се ориентира около харизматичен кандидат, който има потенциал да получи подкрепата на бизнес-империята, свързана с ДПС. Дали Вичо ще може да откаже нещо на "колегата" Делян Пеевски?!

Кръговете, свързани с Пеевски, Златев и Дънката, застават от едната страна - Бойко Борисов строява своите от другата, за да запази Варна за ГЕРБ.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО