Президентът по-влиятелният фактор в "Радев-Петков", ще се дистанцира от кабинета през зимата и после ще поеме властта?!


Президентът Румен Радев може да се окаже по-влиятелният фактор в тандема "Радев-Петков". Според източници от вътрешната опозиция в БСП той реди правителството, ще се дистанцира през зимата от кабинета и после ще поеме властта.

Репликата "В момента Крим е руски, какъв да е" може да не се окаже само предизборен трик, а стратегически ход президентът "да си вдигне цената" пред Русия и САЩ.

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави Румен Радев с победата на изборите. Президентът на САЩ Джо Байдън не само че не го поздрави, но посолството излезе с декларация, че е "дълбоко обезпокоено и загрижено" от позицията на президента, че "Крим е руски".

Президенът е военен, генерал, няма как да не се съобрази с фактическата обстановка - в Крим има повече от 40 000 групировка на ВС на РФ и четири дивизиона С-400, и обяви, че "Крим е руски".

Президентът е политик и след изборите и декларацията на посолството на САЩ уточни позицията си - "Юридически Крим принадлежи на Украйна". 

Президентът Румен Радев щеше да спечели изборите и без "Крим е руски", но така си "вдигна цената" пред Русия и САЩ.

Президентът на САЩ Джо Байдън не поздрави Ремен Радев за спечелването на втори президентски мандат, но го направи при откриването на срещата на инициативата "Триморие". 

Президентът на САЩ знаково поздрави за организирането на срещата министъра на икономиката Кирил Петков и показа, че той е политически и властови актив на Вашингтон.

Президентът Румен Радев обаче все още е ключовият политически и властови актив на САЩ заради позициите, които има в БСП и сред русофилите.

Кирил Петков все още е в ролята на "американско прокси" и няма позиции в ЕС и в Кремъл.

Президентът Румен Радев има по-силни позиции пред външните фактори и това му отваря много опции за преформатирането на властта.

Президентът обаче е ключовият фактор в реденето на кабинета "Радев-Петков" заради влиянието си върху партньорите на ПП - БСП, ИТН и ДБ.

Румен Радев овладя БСП чрез вътрешната опозиция, след оставката на Корнелия Нинова преди балотажа и "Крим е руски", има силни позиции в ИТН, ДБ го подкрепи на втория тур и даде знак, че ще учасства в пренареждането на властта под патронажа на президента.

Кирил Петков и Асен Василев преговарят пред тв камерите с ИТН, БСП и ДБ, но зад кулисите решаващ фактор е влиянието на президента в трите партии.

Президентът Румен Радев има ключова роля в реденето на кабинета "Радев-Петков", но ще се дистанцира през зимата от правителството, за да не инкасира негативи от кризата и после ще поеме властта.

Властта очевидно се концентрира при президента и вероятно ще бъде така, докато той може да играе "двойна игра" с Русия и САЩ.

Когато САЩ поискат база на ВМС на САЩ, Кремъл ще оттегли подкрепата си и президентът Румен Радев вече няма да е актив на Вашингтон пред русофилите в България. 

Ако Кирил Петков се справи с кризата и има успешен премиерски мандат, ще стане новия силен играч на САЩ в проамериканския тандем "Радев-Петков".

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО