Правителството смени 9 областни управители, обяви говорителят на кабинета Лена Бориславова

Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София- област и Хасково са с нови областни управители. Те са избрани днес. Решението е взето по време на Министерския съвет, съобщи Лена Бориславова, началник на политическия кабинета на премиера и говорител на правителството, предаде БНТ.

Те няма да имат вменяване на нови функции, но по закон са част от политическия кабинета и като такива трябва да прокарват политиките, мерките и решенията на правителството, каза още Бориславова.

Назначението на Пламен Георгиев като консул във Валенсия е политическо и бе съпроводено от широко обществено недоволство както от България, така и от българската диаспора в кралство Испания, подчерта тя.

"Редно е политическите назначения да бъдат свеждани до минимум и България както в международен, така и във вътрешен план да бъде възможно най-добре представена", заяви Бориславова.

Разговор за генерална актуализация и предмет на назначенията не е воден.

Лена Бориславова увери, че българската позиция за РСМ ще продължава да бъде добре защитена и аргументирана, в интерес на страната ни.

"Освен това ние протягаме ръка към това да започне един наистина конструктивен диалог. Това посещение на г-жа Весела Чернева е част от подготовката и организирането на този процес. Предстои среща между двама представляващи България и РСМ така че да започне този процес най-накрая да се случва", обясни тя.

Беше обсъдена рамката на българското правителство за ковид мерките в сектор Туризъм - мерките са увеличени от 1.8 на 2.3 ммлн. евро в срок до 30 юни 2022 г., каза говорителят на кабинета Лена Бориславова.

Източник: "Епицентър.бг"

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО