Даниел Лорер коя роля реди за Благомир Коцев - на Кирил Йорданов или на Христо Бозов? ББ като Иван Костов ли ще играе в Пиесата?

Даниел Лорер има много опции да спечели кметския вот във Варна и много опции да го загуби, за разлика от Иван Костов, който имаше една опция да го спечели и една да го загуби, но той поне се договори с "отборите отсреща", след като загуби вота.

Дали Лорер се е договорил с Борисов преди вота - както за опцията при загуба, така и при победа? Въпросът е каква роля е предвидил в пиесата "Лорер&Борисов редят кметския вот във Варна" - на Кирил Йорданов или на Христо Бозов.

Кирил Йорданов беше на повече от 10 хиляди гласа след Добрин Митев на първия тур н акметския вот през 1999г., но спечели на балотажа - схемата беше очевидна, не толкова "СДС срещу СДС", както твърдеше след вота кандадатът на Командира, а много повече комбинация "Всички срещу СДС" на балотажа.

Христо Бозов водеше с повече от 2 хиляди гласа на първия тур срещу Иван Портних на кветския вот през 2013г., но загуби на балотажа - не толкова заради "онази митична чанта с пачки", а защото го предадоха в неговия отбор. 

Препратките към кметския вот от 1999г. във Варна не ги експонират само изборджиите, които работиха Кирил Йорданов да спечели, но и актуални фактори за резултата от сегашния кметски вот.

Изборджиите на Кирил Йорданов акцентират върху "СДС срещу СДС", за да препратят към "ГЕРБ срещу ГЕРБ". Имат известно основание - Иван Портних не номинира успешни районни кметове като Христо Христов и Георги Недев, но това все пак не е като битката в СДС между кмета Христо Кирчев, който щеше да спечели трети кметски мандат и областния управител и председател на партията Варна Добрин Митев. 

Няма да има "ГЕРБ срещу ГЕРБ". Иван Портних може да загуби кметския вот, ако Лорер и Борисов се договорят за игра скофтия или при надигане на протестна вълна срещу ГЕРБ в морската столица, която на балотажа другите играчи да яхнат по схемата "Всички срещу ГЕРБ".

Как обаче да се договорят Лорер и Борисов? Кой изобщо може да се договори с виртуоз на инкяра като Бойко Борисов? Освен това - има и други топ играчи: Делян Пеевски&Сарая, тоест "Мултигруп", чийто фронтмен във Варна е Иван Портних, както и руснаците, които имат позиции във "Възраждане" и БСП и могат да им реднат "приятелски" - "Няма да работите срещу нашето момче на балотажа".

Така че, каквато и роля да режисира Даниел Лорер за Благомир Коцев - на Кирил Йорданов или на Христо Бозов, не това ще е решаващо кой ще е следващият кмет на Варна, а ролята на босовете (руснаците и американците, Пеевски и Сарая, а не толкова Борисов, както и лидери на големия бизнес), които ще решат дали "мачът да е свирен", което при очакваната ниска избирателна активност е напълно възможно, или двамата фаворити да решат битката без договорки.

И все пак - защо топ изборджии твърдят, че 1001% Иван Портних отново ще е кмет на Варна? 

bgsniper.com   

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО