Валентин Златев качва Кирил Добрев на върха в БСП като "човек на Кремъл"?! Дидо Дънката капитализира влиянието си

Валентин Златев, бигбосът в енергетиката, винаги е бил "човекът на Кремъл в България". Георги Гергов е като стар филмов афиш в сравнение с него по тази писта. Златев няколко пъти се срещна с Путин, без да шуми.

"Вальо е по-голям от Делян и се има с руснаците за разлика от него. И не разпилява генерирания ресурс като него. Не дели власт с Бойко, който е негов отвсякъде", посочи бивш шеф на разузнаването.



Валентин Златев от години поддържа приятелски отношения и Цветелина Бориславова, "която държеше ресурса на Бойко" години наред, докато той не се насочи към опциите в Лихтенщайн.



Георги Гергов провокира Корнелия Нинова с предлаганата от нея "компенсация" и "по-раншкото" напускане-отстраняване от поста, но НЕ МОЖЕ ДА Я СЪБОРИ, "не става за знаменосец".

В същото време тя се точи за два пълни мандата като председател и работи здраво да се пласира за мястото на Бойко Борисов.

Пред 60 000 червени активисти на Бузлуджа тя даде заявка, че БСП ще мачка ГЕРБ по темата с корупцията. Столетницата качва рейтинг и диша във врата на ГЕРБ. Корни изглежда непоклатима. И?



В същото време мощни корпоративно-политически фактори напират да овладеят БСП, преди тя да е додрапала до премиерската позиция.

Докато всички са се вторачили в Георги Гергов, изпускат Валентин Златев и неговия Кръг в службите. Този Кръг вече се оглежда за фигурата, която ще наследи Бойко Борисов.

Междувременно Корнелия Нинова загуби влияние в този Кръг след извеждането на Румен Овчаров от борда на "Лукойл-Нефтохим".



Асен Марков отдавна й посочи КОЙ я застрашава на позицията в БСП - Кирил Добрев, разбира се. И тя го държи най-близо до себе си - нищо лично, както се казва. Той е Вторият. Т.Ж. такива ги махаше. Тя не може да си го позволи.

"БСП никога не е била лидерска партия и няма да бъде. Корнелия Нинова има право на два мандата, тя е в първия си мандат. Между нея и хората в БСП има химия", заяви Жельо Бойчев. И?

Валентин Златев отдавна е избрал кого да инсталира на върха в БСП - Кирил Добрев. В същото време неговите съгледвачи на "Позитано" 20 се опитват да заформят схема и с Красимир Янков, който събра екип с експертен потенциал за...МВР.

"Валентин Златев ще качи Кирил на върха в БСП, когато му дойде времето", отсече наш човек в обкръжението му.

В събота в Правец основната тема между бигбоса и неговите руски приятели, дошли да разпуснат с него, е била - "Кой да е следващият лидер на БСП, който да стане и премиер подир Борисов".



Ако Кирил Добрев стане лидер на БСП, а след това се пребори с Бойко Борисов за премиерския пост, това ще се отрази и на БСП-Варна и корпоративните фактори, които захранват организацията с Ресурс.



Дидо Дънката от години поддържа "топла връзка" с Кирил Добрев. Свързваният с него депутат от "БСП за България" Иван Иванов повече от 20 години работи с "приятеля Кирил".



Даниел Славов-Дидо Дънката ще капитализира влиянието си в БСП, ако Кирил Добрев стане лидер на партията и сетне премиер.

Тази Група има съперник - Красимир Янков, който вече измества Георги Гергов като "лидер на опозицията в БСП" и генерира корпоративно-политически ресурс за следващия конгрес - "Иво и партньори" .



Той също се насочва към Бургас. "Защо всеки, който е минал през Бургас, се издига? Заради руския ресурс и Валентин Златев, разбира се", заяви пред наш човек Красимир Янков дни преди качването на Корнелия Нинова на Бузлуджа.

Оказва се, че Валентин Златев, който не се пъха под прожекторите като Георги Гергов, дърпа конците на фигурите на "Позитано"20, както на държащите властта в БСП, така и на партийната "опозиция".

"Вальо Златев стартира кариерата на Бойко Борисов. Направи го премиер. Следващият министър-председател ще бъде посочен от него", категоричен е партиен кадър от обкръжението на Кирил Добрев.



Факторът, който може да се намеси в Раздавачката е Ахмед Доган. Интересите на Сарая в енергетиката са видими от години. В същото време Падишаха е наясно, че Валентин Златев е "по-голям от Делян".

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО