БСП не е извън властта, нито в София, нито във Варна. Станишев не може да свали Нинова, тя ще обяви, че БСП качва резултат

БСП не е извън властта. Нещо повече - най-много блажат от властта "опозиционерите" - емблеми като Гергов, Станишев, Мерджанов.

Само Борислав Гуцанов е аут от игрите в Билдинга на Варна от две години и няма никакво политическо влияние в общината.

Обаче има изградена мрежа от бизнес партньори, които го представляват пред гербаджийските и сарайните шефове.

Групата, която държи властта в БСП-Варна, замени кръга на Гуцанов в Билдинга - от Иван Портних чрез Боса до Тодор Балабанов пак през него.

Георги Гергов, който от "опозиционер", се превърна отново в "позитански" лобист и не скача срещу Корнелия Нинова, още по-малко срещу Кирил Добрев, е "партия" с Бойко Борисов, бизнес-партньор с ДСП и приятел с главния прокурор Сотир Цацаров. Направо е "извън властта"...

Румен Овчаров, сочен като "кукловод", се превърна в най-близкия софийски фактор до кремълските босове на петрола след отстраняването на Валентин Златев от управлението на "ЛУКойл".

Калоян Паргов, негово "прокси" в БСП-София, работи от години с емблема на "Московска"33 като Орлин Алексиев. Няма нещо, което да е поискал и да му е отказано.

Кой точно от БСП е извън властта, паралелната и официалната?!

Корнелия Нинова, разбира се - нейната власт и влияние са в друго - да я ухажват американския и руския посланик като бъдещ премиер.

Обаче и тя има официално властово представителство - чрез президента Румен Радев.

Рашките я подкрепят мощно - Гуцанов, който също има "руски началници", се опитва да отрича това - няма никакви аргументи.

Руският посланик Анатолий Макаров ще го опровергае мощно и показно - който като "Корни" е работил в поделенията на "Техноимпекс" в Сирия за Военно-промишления комплекс на РФ, все едно е на щат в Кремъл.

Групата "Станишев-Пирински-Гуцанов" не може да я свали от лидерския пост в БСП. Рашките дадоха знак на Георги Гергов и той "предаде четата".

Корнелия Нинова ще обяви, че БСП качва резултат на местните избори - БСП има реални шансове да спечели 5-6 областни центрове, сега няма нито един.

И най-важното - Иван Костов може да направи така, че бившето му "прокси" да спечели изборите дори в София.

Ако това по някакво "командирско и сарайно чудо" се случи, Корнелия Нинова ще смачка "опозицията" - ще изключи Борислав Гуцанов и ще отстрани на конгреса всички, които са срещу нея от Националния съвет.

Следващият лидерски мандат на Нинова ще бъде "борисовски" и във втората си част премиерски. Гуцанов и в това греши с твърдението си, че "тази БСП не може да спечели парламентарни избори".

Може, и още как, с Цветанов, Доган и Каракачанов, но това вече е "друга бира" - марка "Нинова&рашките" и американските проксита на "путиниста" Тръмп в София.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО