"Тъстовете" са над "кумове" и "суджуци" във Фамилията "ГЕРБ". "Кумгейт" е джобпарасъ и покрива милиарди. Че и "Емко"

Бойко Борисов кацна с хеликоптер във Варна в понеделник часове, след като Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Цвета Караянчева скочиха срещу оставката на Делян Добрев от всички позиции.

Премиерът и лидер на ГЕРБ откри граничен пункт "Кайнарджа-Липница" и се оттегли в "Евксиноград". И не коментира скандала "Кумгейт", атаката от БСП, обявената война от Румен Радев и призивите за импийчмънт на президента, но щял да направи специално изявление в сряда в резиденцията по трите теми.

Междувременно медийни фенки на Б.Б. се зачудиха кахърно дали пък ГЕРБ не бламира лидера си, но не изключват "театрална постановка" и "замитане под килима".

Б.Б. няма истински полезен ход - ако удари "кумовете" по места, ще разбие клиентелните мрежи, които са гръбнака на ГЕРБ. Клановете ще припознаят друга партия.

Обаче ако не удари по масата, ГЕРБ окончателно ще се превърне в партия на "кумовете", а шамарът на изборите ще бъде оглушителен.

И все пак - Бойко Борисов нямаше да е политическа хиена, ако не беше се опитал да извлече "тактически ползи" и да минимизира щетите с рейда на Цв.Цв. и пожарогасенето в Хасково.

Апропо. КОЙ се възползва от скандала "Кумгейт", за да отклони вниманието от "Емко"?! Борисов отговаря за "Емко", Цветанов - за "Кумгейт". Накрая Лидерът раздава справедливост в Партията.

Когато гръмна скандала "Суджукгейт", написахме, че БСП ще натисне и в други градове. Така и стана. "Позитано"20 от края на миналия политически сезон работи по проект "2019" - разбива структурите на ГЕРБ по места с разобличения.

Борисов се усети и командирова Цветанов да обикаля организациите. И двамата знаят, че бастисат ли ги "позитанци" по места, ще ядат хурката на парламентарните избори, когато и да се проведат.

Засега БСП прави пробиви в градове от мащаба на Добрич и Хасково - бастионите на ГЕРБ не са на дневен ред за "Позитано"20. Защо?

Сякаш в София не са навързани като свински черва кадрите на Черепа в ГЕРБ и хората на Пашата и Митко Каратиста, на Орлин..?

Варна е друга бира - илюстрация, че "Тъстовете" са над "кумовете" и "суджуците" във Фамилията "ГЕРБ". "Кумгейт" е джобпарасъ и покрива милиарди. Че и "Емко".

Схемата е изчистена, твърдят запознати - парите по европроектите и от бюджета влизат във Варна по един канал, минават през друг, а се връщат в София по няколко.  

Борисов стартира мегапроекти във Варна и получи дирижирани медийни аплодисменти. Няма кой да го попита за "Тъстовете", които за няколко години се превърнаха в политико-икономическа Група от ранга на варненския клон на "ТИМ".

Ако лидерът на ГЕРБ удари "Тъстовете", подкрепата за техните политически фигури ще надмине тази за "Кума", а Клиентелата ще му заформи изборен саботаж, пред който скатаването на президентския вот миналата година ще бледнее.

В същото време Бойко Борисов няма как да стане президент само с гласовете на партията си, когато се заформи пак вълна "Всички срещу ГЕРБ".

На бигбоса на ГЕРБ ще му се наложи да пренареди фигурите на "Тъстовете" преди вота - дотогава ще "бори корупцията" с илюстрации като с "Кумовете".

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО