Службите и СОБТ превзеха Варна. Дебнат "бойни" кюрди. Тарашат ловджии и стрелци от СПООР-а. Ердоган идва с шефа на MIT

Специалните служби превзеха Варна след връщането на Бойко Борисов от Брюксел. "Неговата среща" ще се проведе - историческа, геополитическа, лидерска.

Гърците свиха знамената, защото са затънали в дългове на модератора на Срещата - Ангела Меркел. Кипър е "руска пералня" и си налегна парцалите.

Службите тарашат за оръжие - законно, НПО и "професионално". Обаждат се на ловджии, привикват профи стрелци от СПООР-а (Специализирания отряд за охрана на обществения ред). Маршрутите са под постоянно наблюдение.

От седмици пък са активирали агентурата си сред "бойните кюрди" във Варна - сигурността на Ердоган едва ли е застрашена пряко от тях, но пък сирийски бойци са засечени да се обаждат от Африн и Камишли на роднини.

Четири екипа на СОБТ (Специализирания отряд за борба с тероризма) ще са на линия по план - Бойко Борисов лично е инструктирал командира в "щаба" в Банкя.


Специално внимание трябвало да се обърне на проруски настроените чеченци във Варна, които от няколко седмици получили попълнение - квартирите "на дюшеци" се наблюдават.

Охраната на Ердоган е засилена дори в сравнение с посещението в САЩ. Втори самолет е пълен с гардове, спецтехника и дори няколко готвачи - турският държавен глава ще е с отделно меню по време на официалната вечеря.

Група от десетина охранители на президента на Турция от две седмици са във Варна, за да организират планирането на охраната заедно с офицери от НСО, които са предложили няколко маршрута от летището до "Евксиноград" - с автомобили и хеликоптери.

Междувременно НСО, ДАНС, "Военна информация" и "КРО" плюс "турското направление" на ДАР се изнесоха в морската столица - руснаци, американци и англичани вече са Терена и ще чакат шефа на MIT Хакан Фидан на летището...

Ако някой се опита да думне президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган, Хакан Фидан ще го отнесе, но кариерата на Б.Б. ще увисне със страшна сила - съдбоносен Зар.

Политическата съставляваща е начертана - Бойко Борисов преодоля на ръба влиянието на руското лоби в Турция и Европа, което се опитваше да осуети историческата среща във Варна.

Залогът - три милиарда за Турция и "продължаване на диалога". Нищо повече. Войната в Сирия без Москва и Вашингтон не се решава - Европа не пее в този хор.  

"Gelirlerse kapıyı açma" - "Не отваряй Вратата, ако те дойдат", нареди Реджеп Тайип Ердоган на своя "ковчежник на тайните" - директора на MIT Хакан Фидан-Лисицата.

Дали Бойко Борисов ще успее да държи затворена Вратата едновременно за кюрди и руснаци, ако се знае, че Хакан Фидан-Лисицата работи и с тях, докато работи по тях?!

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО