Най-горещата битка във Варна - в "Аспарухово". Жега, разкешване, КЕБИ и заявка за ПРАВЕНЕ НА ПОЛИТИКА И ЯХТИ НА БОСОВЕ

Битката за "Аспарухово" във Варна ще бъде гореща. Жега, разкешване на пачки и заявка за ПРАВЕНЕ НА ПОЛИТИКА...

ПРАВЕНЕТО НА ПОЛИТИКА Е ЕВФЕМИЗЪМ НА МЕГАПРОЕКТИ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ И ПРАНЕ НА ПАРИ В ПРОЕКТИ В ЗОНАТА - "МАЛКИЯТ МАНХАТЪН" НА ВАРНА - ЯХТИ, ПРИСТАНИ, ЛАГУНАТА НА БОСОВЕТЕ.

ГЕРБ се готви да спечели със заместник-кмета Ивайло Маринов, бивш служител на ДАНС, който има приятели сред най-знаковите политици на Варна.

Въпреки че много от жителите на района са доволни от кметицата Калина Белмезова, ГЕРБ решиха да си сменят кандидата в "Аспарухово".

БСП залага отново на Мартин Златев, който бе втори на миналите избори. Златев бе сочен като "прокси" на Борислав Гуцанов.

Според запознати с изборджийската обстановка сега е "протеже" на друг влиятелен кръг в БСП, а за него ще работи екипът на депутата Иван Иванов.

Третият основен играч - Ивайло Комитов, който направи фурор на миналите избори, се явява като кандидат на Веселин Марешки. (Комитов според източници от кръга на Марешки се е отказал да се пуска за кмет на "Аспарухово".)

Заявката за ПРАВЕНЕ НА ПОЛИТИКА, т.е. - "Варненци, а не корпоративно-политическите комбинации, решават изборите", идва откъм знакови десни политици.

В същото време всички основни играчи залагат на влиятелни аспаруховци. Като Атанас Атанасов-КЕБИ, свързан с кръга "ВОДОЛЕЙ", който е ухажван едновременно от "ТЪСТОВЕТЕ" и от ДЕСНИТЕ, които надделяха.

КЕБИ е култова фигура в "Аспарухово" и може да наклони везните с влиянието си в района, въпреки че в някои партии, както и Ивайло Комитов, смятат, че е надценен като изборджия.

Има и други влиятелни аспаруховци - като Иван Луков, който беше председател на Общинския съвет от ГЕРБ, но на вота през 2015г. подкрепи Чавдар Трифонов. Луков работи с "изненадващи" партньори.

Бившият заместник-кмет на "Аспарухово" Радослав Коев също не е лишен от връзки и влияние в района, а с "ресурса" на партньора си Цанко Цаков, се превръща във фактор.

Генади Атанасов, който от БСП мина в "Атака", сетне работеше с "Будна Варна", също има схема за евентуален втори тур.

Ивайло Маринов е сочен за фаворит заради ресурса на ГЕРБ и свои стари приятели, докато е бил в ДАНС, но този път БСП се точи за победа с изборджийско "ноу-хау" - "22/2".

Някои от нашите източници в службите търдят, че в "Аспарухово" жегата може да прерасне в екшъни и да се стигне дори до стрелба, но това все пак е в повече.

Залогът в "Аспарухово" е за десетки милиони през следващия мандат и това изостря апетита на основните корпоративно-политически играчи.

Мощни силови групировки също ще се намесят, за да осуетят опитите за "партия" между Маджо и ГЕРБ в "Аспарухово" - кей, яхтено пристанище, такива сладки неща.

ГЕРБ може да загуби в "Аспарухово", ако някои приятели на кмета на Варна Иван Портних решат, че точно този район му идва в повече...

А емблематичен яхтсмен като Борислав Гуцанов може да загуби от евентуална сензационна победа на БСП - за неговата яхта едва ли ще намерят място бившите му приятели в скъпарския клубен пристан.

Ако бившият приятел на Гуцанов спечели изборите в "Аспарухово", където има интереси - в "Галата" и по крайбрежието, това едва ли ще е плюс в битката на градския лидер на БСП с Корнелия Нинова и Кирил Добрев.

ГЕРБ ще се опита да използва екшъните в БСП по тази писта, но Комбинацията наистина е много овъртяна - Иван Портних може да има интерес Ивайло Маринов да загуби. Бойко Борисов - не по-малко, и не заради лихвата от 6 "милки"...

А Маджо да е аут от "конкурса" за яхтено пристанище и това да е "ресто" за неговите конкуренти за паркинга на Морска гара - такива неща се редят около кметския избор в "Аспарухово" - най-сладката хапка от всички райони.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО