Гуцанов, даже и с Пеевски, не може да свали Нинова - "янките" и рашките я готвят за следващия премиер. Операция "ВЕНДЕТА СРЕЩУ БОБИ"

Сергей Наришкин и Корнелия Нинова в Москва седмица преди лидерката да номинира Румен Радев за кандидат-президент

"Или Нинова, или партията" не става за слоган на вътрешно-партиен преврат в БСП, не върви и за "парола" на пуч.

Корнелия Нинова контролира "Позитано"20 и партийното ехале - няма как да я свалят. Зад нея са и тримата "сиви кардинали" - Марков, Бурханларски и Витанов.

"Позитанци" знаят какво означава тази тройка от партийното задкулисие да подкрепя лидера. Вече и тримата са срещу емблемата на "пуча срещу Корнелия" - Борислав Гуцанов.

Бурханларски и Витанов - от няколко години, Бай Асен Марков, който го подкрепяше заради приятелството си с Александър Лилов - от седмица-две.

Ехалето знае какво беше БСП при Сергей Станишев - 11 загуби от Бойко Борисов и ГЕРБ. Корнелия Нинова увеличи избирателите на партията от 400 000 почти до милион.

Кой и как ще я свали - ехалето ще го разкъса. Зад нея е Румен Радев, както и шефовете на "неговите резервисти", подкрепят я "библиотекарите" от ДС.

Станишев, Пирински и Гуцанов събраха 64 подписа за свикване на ново заседание на Националния съвет и се опитват да повторят успеха си от преподреждането на евролистата.

Няма как да стане - таймингът е различен. Освен това - Георги Гергов се подписва, но формално - не работи в синхрон с "пучистите".

От тройката Станишев, Пирински и Гуцанов само варненският лидер има все още подкрепата на рашките - другите двама са обявени за "джендър предатели".

Георги Гергов, Румен Овчаров и Кирил Добрев са фигурите в БСП, които разполагат с лобита в схемите на руснаците от бизнеса и разведките.

Междувременно Бойко Борисов направи услуга на Корнелия Нинова като намачка лидерите на русофилите, който бяха срещу нея.

Нито Гергов, нито Овчаров, нито Добрев разполагат с канал към Кремъл като Нинова - Сергей Наришкин, шефът на СВР е нейният "кремълски кръстник".

Корнелия Нинова се срещаше през месец с американския посланик Ерик Рубин. Преди дни си уреди демонстративно рандеву с и.д. посланик Джъстин Фридман - отиде й на крака на "Позитано"20.

И така. Станишев и Гуцанов, даже и с Пеевски, който дава медийна трибуна на варнеския лидер, не могат да свалят Нинова. Американците и руснаците я готвят за следващия "Бойко Борисов".

Такава е "оперативната обстановка" в БСП, такава е стратегическата линия на външните фактори, но срещу Гуцанов има и корпоративен поръчител, осветен от медийни платформи на Пеевски, защото вече е толкова мощен, че може да провали схемата на "олигарха" за "Турски поток", когато трябва да се врътне крана.

По тази писта се намесва и Бойко Борисов, който уж дава медийно рамо на Борислав Гуцанов заедно с Делян Пеевски, за да цепи БСП преди изборите, но в същото време спира Георги Гергов да не скача срещу Корнелия Нинова автентично и на макс.

Борисов има интерес от разцепване на БСП-Варна, за да спечели Иван Портних на първи тур и да вкара 20-22 общински съветници, които заедно с листата на "Тъстовете" и ДПС да направят мнозинство.

Освен това корпоративният поръчител срещу Гуцанов също има интерес Портних да е кмет, но в Общинския съвет да влязат само социалисти от неговото лоби и "ниновистите" - затова и отнеха подреждането й от варненския лидер.

И накрая изправиха срещу него проф. Анелия Клисаров, която след като беше министър вече не е в неговия "отбор", на на корпоративния поръчител. Това че не можа да му откаже след отвода си на конференцията на БСП-Варна е последният знак за Гуцанов, че няма как да се пребори срещу "Позитано"20.

Накрая му провалиха и кворума за Градския съвет на БСП. Националният празник съвсем обърка тайминга - 64-мата няма да успеят с новия пленум на Националния съвет и да пренаредят листата за Варна.

Корнелия Нинова не успя да извади Борислав Гуцанов от Играта със свалянето на политическото доверие заради устава, но корпоративната "вендета" ще го спре за Съвета и така до слизането на Корнелия Нинова от партийния олимп след още един мандат, емблематичният варненски лидер ще е "опозиция" в БСП.

"ВЕНДЕТА СРЕЩУ БОБИ" първо беше корпоративна, стана политическа, всъщност тя променя цялата схема в Билдинга - ГЕРБ, "Тъстовете" и ДПС отново ще имат партньори "отсреща", но няма да да досегашните фигури в БСП-Варна.

Този корпоративно-политически процес в морската столица започна след овладяването на БСП от Корнелия Нинова и Кирил Добрев - на мястото на "момчетата" в Билдинга влязоха играчите на Поръчителя и заеха всички капии дори преди промяната на групата на БСП.

Очевидно вече искат да имат и политически освен управленски ресур в Билдинга - ще им спести "ресурс", а ще им увеличи влиянието.

Третият мандат на Иван Портних не трябва да прилича на четвъртия на Кирил Йорданов - това пък е мотивът на Бойко Борисов да подкрепя "фигурантите" на Поръчителя срещу Борислав "Боби" Гуцанов" и така да отваря писта за "ВЕНДЕТА СРЕЩУ БОБИ".

Борислав Гуцанов трябва да чака изборен провал на Корнелия Нинова, за да се върне в Играта - няма да е сега, тя е във възходящ тренд. Вътрешните и външните фактори я подкрепят, Гуцанов не може да я събори с пробитата вътрешна опозиция, но пък си направи пиар - капитал за "ресто".

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО