Приключи ремонтът на „Цар Освободител“

Приключи ремонтът на „Цар Освободител“

 

В рекордни срокове само за два дни приключи ремонтът на най-западния участък на бул. „Цар Освободител“ , известен като околовръстното шосе. В участъка от бул. „Ян Хуняди“ до излаза на магистрала „Хемус“ са преасфалтирани  най-критичните места.  Решението е временно, тъй като общинската администрация подготвя проект за разширяване на булеварда в две платна. Обектът ще е съпоставим с мащабите на новия бул. „Левски“, очаква се с реализацията му да се облекчи трафикът по успоредните булеварди „Сливница“ и „Вл. Варненчик“.

Общинската капиталова програма през 2020 г.  възлиза на 163,2 млн. лева, от които 100,6 млн. лева са финансирани по европейски проекти и програми. Акцентите в нея са: инвестиции в кварталите – в улици, тротоари, зелени площи, подобряване на инфраструктурата, строителство на спортни съоръжения и площадки.

Големите проекти, по които общината ще работи през годината, са двете рибарски пристанища „Карантината“ и „Варна“ в кв. „Аспарухово“. Сред обектите в капиталовата програма е и изграждането на пътна автомобилна рампа на АМ “Хемус” – качване от бул. “Атанас Москов”.

Предстои завършването и въвеждането в експлоатация на пречиствателната станция за отпадни води „Златни пясъци“, както и изпълнение на проекта, по който ще бъдат доставени 60 нови електробуса. Друг голям обект е укрепването на свлачището на „Трифон Зарезан“, което ще бъде реализирано с държавно финансиране.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО