Полиция влезе в сградата на КТБ и ТВ7

Полиция влезе в сградата на Корпоративна търговска банка (КТБ) и ТВ7. Източници от прокуратурата обясниха, че обискът е във връзка с проверката, която се извършва по сигнала на "Протестна мрежа" срещу Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков, пише btvnews.bg. Бизнес сградата се намира на столичния булевард "Цар Борис III" 159, близо до Шесто РПУ. По информация на bTV служителите на ТВ7 не са били пускани да излизат от сградата, а тези извън нея - да се връщат обратно, за известно време. Багажите на влизащите са щателно проверявани.

"Не сме ние"

Малко по-късно и от КТБ, и от ТВ7 обявиха, че не са обект на прокурорската проверка. Управителният съвет на КТБ заяви, че банката не е обект на проверки и помещения на банката не са обект на претърсване и изземане. "Очакваме Прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу Корпоративна търговска банка АД", се казва в писмо до медиите на КТБ. "Заявяваме, че телевизиите не са обект на подобна проверка. Работата в тях продължава в обичайния си режим. Екипите на медиите отразяват всички актуални събития", се казва в официално съобщение на медията.

Сигналът

В началото на годината активисти внесоха в държавното обвинение данни, според които тримата са участници в организирана престъпна група. В сряда стана ясно, че членове на Управителния съвет на КТБ са давали показания в полицията по същия сигнал. Ден по-късно главният прокурор Сотир Цацаров анонсира предстоящи разпити на Пеевски и Бареков. Даде и още подробности: "Проверката с едното лице е на фаза разпити, проверката с второто лице е на фаза почти финализиране на данъчни проверки спрямо него и негови близки, може би с определени резултати. По същия начин е и проверката по отношение на трето лице".

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО