Реформаторите щели да бъдат единни в следващия парламент

"Не виждам вариант групата на Реформаторския блок в следващия парламент да бъде разцепена по никакъв начин". Това заяви Божидар Лукарски пред журналисти във Варна, коментирайки твърденията за сценарий с отцепване на депутати, подобен на този от 41-вото Народно събрание. "Ние ще бъдем фактор в управлението и ще бъдем единни", отсече Лукарски. Според Найден Зеленогорски пък, Реформаторите ще демонстрират такъв резултат на изборите, че ще бъдат в основата на промяната в България.  

"Няма потенциал в друг субект в дясното пространство, освен Реформаторския блок", коментира политическата ситуация в страната Кънев. Той очаква удари в гърба от "хора от миналото", които обаче Реформаторите щели да понесат без проблем. "Когато поставяш точните въпроси и искаш точните реформи, няма начин да не получиш подкрепа", категоричен бе Радан Кънев. От Реформаторския блок очакват на 5 октомври да получат подкрепа и от много избиратели с центристки възгледи. Найден Зеленогорски пък призова да не се гласува за малките партии вдясно, защото така десните гласове ще бъдат загубени.

На 13 септември предстои Реформаторите да си изберат председател, както и Национален граждански съвет. Това ще стане на Съюзен конгрес на формацията, който ще се проведе в НДК. Кандидатите за лидерския пост засега са двама - Радан Кънев от ДСБ и Божидар Лукарски от СДС. "България на гражданите" обаче също ще издигне свой представител в битката за председател. Името му ще стане известно в следващите дни.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО