Цветанов: При подготовката за президентските избори се разбрахме да се подкрепяме с "патриотите" и "реформаторите"

"Бойко Борисов направи максимума през последните две години. Съобразяваше се с всички искания на Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

При подготовката за президентските избори се разбрахме с тях да се подкрепяме. С нашата протегната ръка през цялото време, с нашите компромиси, с нашето държавническо поведение не се съобрази никой.", заяви Цветан Цветанов в ефира на БНТ.

Цветан Цветанов огласи позицията на Бойко Борисов. След консултациите с президента Росен Плевнелиев премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ беше по-остър - обвини водач на "патриотите" в лицемерие.

"Патриотите говориха през цялата кампания така, все едно не са подкрепяли правителството", продължи с констатациите Цветанов.

ГЕРБ ще се стреми към разширяване на периферията. Според Цветанов твърдото ядро на партията подкрепил Цецка Цачева и Пламен Манушев. В началото на кампанията разпознаваемостта била 65%, а в края - 85%

Цветанов представи числовия анализ на щаба - 840 000 избиратели за кандидатите на ГЕРБ били на партията, а на втория - около милион и 70 хиляди. Останалите 150 000 от "реформаторите" и "съвместна работа по места".

На местните избори за общинските листи на ГЕРБ гласували 870 000 избиратели, което представлявало твърдото ядро на партията. Цветанов направи връзка между резултата на първия тур и местния вот.

Всъщност Цветанов описа изолацията на ГЕРБ в новата политическа ситуация - никой не се съобразил с "протегнатата ръка".

Преформатирането на политическото пространство води към коалиция между БСП и "патриотите", дори ГЕРБ да е първа политическа сила след предсрочните парламентарни избори.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО