Бойко Борисов се гърчи за "Южен поток" в Брюксел. Путин му показа КУКИШ, "замрази" доставките на тръби

Леле, що стана?! "Ведомости" се набучи на собственото си невежество, но намери сили да се опровергае под сурдинка, по руски. В сряда "Ведомости" написа, че доставката на тръбите за газопровода "Южен поток" продължава. В петък вече реди друга приказка. Оказва се, че още в понеделник, 15 декември, проектната компания South Stream Transportation взема решение за "прекратяване, замразяване", което обяви след "мижавото шоу на Путин" (според меродавни медии на Запад). За това пишат все същите "отворковци" от "Ведомости", позовавайки се на източници на информация от средите на подизпълнителите на South Stream, както и на една от структурите на "Газпром".
   
В началото на декември 2014 г. South Stream задържа придвижването на тръбополагащия кораб Castoro Sei, договорен с италианската компания Saipem. В понеделник, 15 декември, акционерите на проектната компания ("Газпром", Eni, Wintershall и EdF) вземат решение да замразят ПОРЪЧКИТЕ за тръби и строителни материали. На 18 декември, в деня на "шоуто на Путин", подизпълнителите получават съобщение за ЗАМРАЗЯВАНЕТО на доставките по договорите. Представителите на ОМК, която беше длъжна да постави 35% от първата подводна "заварка" за "Южен поток", и компанията Europipe (50%) не знаят за прекратяването на доставките. Според тяхната информация товарът се плаща, след като пристигне до бреговете на България.

Всички тръби, доставени за строителството на "Южен поток", се намират в складове в България, съобщава представител на South Stream. В същото време източник, близък до една от структурите на "Газпром", твърди, че на фирмите-тръбари вече е известно за замразяването на доставките. Забележете съвпадението - проектната компания обявява за решението си от 15 декември три дни по-късно, точно когато Путин се чуди как да се измъкне по-бързо от "мегабрифинга", поставяйки антирекорд по продължителност. Така подложи "отворковците" от "Ведомости" да се изложат кофтално на 16 декември, когато ден след решението на проектната компания да спре доставките на тръбите за България, пискаха, че всичко върви по мед и масло.

Както съобщава източник, близък до една от структурите на "Газпром", на 22 декември компанията ще обсъди с подизпълнителите какво да прави с произведените тръби и другите материали и как да ПРЕНАСОЧИ ТРЪБИТЕ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГАЗОПРОВОДА В ТУРЦИЯ. Според един от подизпълнителите на South Stream всички понесени загуби към момента на СПИРАНЕТО НА ПРОЕКТА ще бъдат компенсирани. При това, неизпълнението на контракта за доставяне на тръби по втората "заварка" не предвижда глоби от страна на South Stream.

На 18 декември президентът на Русия Владимир Путин заяви на "мегабрифинга", че газопроводът може да бъде продължен през територията на Труция до Гърция, Македоня и Сърбия, а оттам и до определената точка в Австрия. "Може пак да стигнем до Бамгартен", редна невинно, ех, Путин, добавяйки тихичко, че това ЗАВИСИ ОТ ЕС. За Италия нито дума. Да не говорим за България - това е по подразбиране след острото изказване на В.П. на 1 декември в Анкара, когато някои мераклии у нас празнуваха "Деня на презерватива", а босът на Русия им показа КУКИШ.

Докато руските медии тръбяха за взетото решение за замразяване на доставките на тръбите за "Южен поток", медийните прислужници на властта в България, въртяха малки музикални форми на Б.Б. И какво от това? Борисов се гърчи пред евробосовете, постила се на Камерън да го подкрепи за "Южен поток". Късно е, либе, за китка. "Южен поток" през България "гушна букетчето". Путин показа КУКИШ на Борисов. Дори не спомена България като част от трасето, докато редеше Турция, Македония и Сърбия. Апропо. Операция "Замразяване" според плана на Путин предвижда "гореща зима" на жълтите павета в София.

bgsniper.com 

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО