Рекордният ръст на икономиката на САЩ отрови живота на Путин за "ЧНГ". Dow Jones излетя в Космоса

Индексът Dow Jones регистрира исторически максимум във вторник. Направо излетя в Космоса. Борсата затвори на равнището от 18024 пункта. За последните пет дни индексът нарасна с 5.6%, което представлява най-добър показател от 2011 г. Масовото изкупуване на акции анализаторите свързват с оптимистичните очаквания на инвеститорите, въодушевени от статистическите данни на американската икономика. Преразгледаните данни по БВП на САЩ за третото тримесечие отбелязват ръст от 5% на годишна база. Това превиши прогнозата с 4.3%, което е рекорд за последните 11 години.

"Всички са удивени от подобна позитивна динамика. На всички е много приятно да виждат това.", заявява Уейн Кауфман от инвестиционната компания Phoenix Financial Services в Ню Йорк, цитиран от Reuters. "Въпросът е в това дали може да се поддържа равнището на инфлацията при този ръст на БВП. Може да се направи извод, че фиксираният ръст в третото тримесечие или представлява розово облаче и в следващите тримесечия ние може видим не толкова впечатляващ ръст, или ще установим повишаване на инфлацията. А това може да окаже определен натиск на FED.", заключава предпазливо Кауфман.

Дори тези внимателни оценки на рекордния ръст са кошмар за Владимир Путин, коментират руски експерти. На фона на срива на руската рубла и спада на икономиката на Русия рекордният ръст в САЩ трови живота на Путин в навечерието на "ЧНГ". Няма безплатен обяд - това очевидно е "цената за Крим и Донбас". Алексей Кудрин отсича в интервю за опозиционния тв канал "Дождь" - "Санкциите дори надделяват над влиянието на спада на цената на нефта като фактор за срива на рублата.". Точка.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО