Борислав Гуцанов се вихри в медиите. Покри се от предкампанията за евровота

Борислав Гуцанов, припознаван като една от медийните шпаги на кръга "Моника" в БСП, продължава да се вихри из телевиденията. Виждат ни се пресилени твърденията, че Моника и Станишев целенасочено лансират Б.Г. в медийното пространство. Според нас Гуцанов и сам настойчиво пробива в някои "констелации", пардон. Напоследък Джуниър е много активен в медиите, припознавани като контролирани от емблематична фигура като Делян Пеевски. В сряда Борко Гуцанов бе в NEWS 7. Препитаха го за актуалната обстановка. Блиц. Знаков. Особено в частта за регатата "Толшипс". На 24 май 2010 г. Борислав Гуцанов бе в следствения арест и не можа да се изкефи на парада на хвърчилата. На 3 май тази година няма как да не е на линия. 

Боби Гуцанов се покри за предкампанията. Евроизборите явно не са му приоритет. Борислав Гуцанов е оставил Красимир Янков да се проваля. Извеждането на К.Я. от националния предизборен щаб не вещае нищо добро за него. Варна е плацдарм за някои от най-агресивните "малки играчи". Това стеснява опциите за маневриране не само в града, но и в региона. Атмосферата в БСП в областта не е добра. Гуцанов усеша, че не бива да се набутва в мръсните игрички на някои активистки от областната структура. Доноси летят към "Позитано" 20. Гуцанов се е дистанцирал максимално от тази мръсна игра. Той следи да не накърни имиджа си. Важно му е да се развиват тактическите и стратегическите линии, които определят дали ще е успешна сегашната фаза от кариерата му. 

Борислав Гуцанов гледа да е добре с кмета Иван Портних. В същото време не иска много-много да го свързват със знакова фигура като Кр. Маринов, известен и като "тъста" на варненския кмет, с когото години наред е работил в Съвета. Поддържа внимателната политика на Аврам Тодоров в Общинския съвет. Не прави резки движения. Гуцанов се изживява като представител на Варна в кабинета "Орешарски". Работи в режим на всекидневен контакт с Данаил Папазов и Анелия Клисарова. Вече е титуляр на една от двете най-важни комисии в парламента. Това разширява полето му на дейност и увеличава ресурса му за влияние. Активностите на Борислав Гуцанов крият и рискове. Ако БСП загуби отново изборите, а резултатът на градската организация не е добър, това няма как да не се отрази на отношенията на Джуниър с кръга "Моника". 

Всъщност Борислав Гуцанов се опитва да калкулира и тези рискове. Амбицията му да оцелее в подножието на върха в БСП и да остане в "разширената листа" на партийната върхушка е очевидна. Борко Гуцанов е ярък представител на стратегията "Лилов" в БСП. Но за разлика от учителя си в политиката си пада по медийните рейдове. Да видим резултатите.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО