Бойко Борисов се ошашави от интригите в ГЕРБ-Варна. Триумял се как да пласира Красен Кралев в листата

Бойко Борисов влиза в ролята на нефелен дървосекач, когато Темата е Варна. Може ли да се набутва толкова дърварски, след като червените му вдигнаха топката със скандалите между Борислав Гуцанов и Красимир Янков? Очевидно може. Преди повече от месец реднахме първоначалния вариант на проТИМаджийската листа на ГЕРБ-Варна. Медийни близачи думица не смеят да обелят за челниците, свързвани с ТИМ, но иначе дърдорят на воля за неизбираемата част на листата, където са набутани спортисти и "пълнеж". Както и да е - как да очакваме друго, когато лизачите са на хранилка при "тъстовете", Дебелата и Черната. Само да не се задавят скоро-скоро с Лапачката.

ТИМаджиите няма да правят изборите на Б.Б. Наясно сме, че го е шубе от тях, но поне да не го показва толкова явно. Лиляна Павлова е ясна - комунистическо потекло та дрънка, ама нали татко й е правил услуги на Борисов. Обаче. Не е тя най-големият проблем на Би Би в града. Засега... Пламен Манушев го гласят за втори - като гражданска квота. И стана тя, каквато стана, ами кой да е трети. Редяха Красен Кралев за тази позиция. Обаче като какъв - като гражданска квота не става, защото "кутийката" не е предвидена по схема за това. Значи трябва да е партиен член. И като плъзнаха едни интриги - даже задържаният преди десетина дни кмет на район "Младост", Христо Христов, намесиха във врътката. Кой кого бил предлагал за членуване в ГЕРБ... Кралев и Христов бяха смятани за близки до преди година и половина. Как е сега - не се наемаме да кажем.

Какво съдбовно ще се случи, ако не е трети Кралев? О, да - Цветан Цветанов го притискал с лансирането на Нели Петрова за заемането на втората гражданска квота в първата част на листата. Герберните интриганти я "рисуват" като четвърта-пета Петрова. Ами Красимир Петров защо го забравят? Той е виден партиен член... Преди заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ го поставяха на четвърто място - след Красен Кралев... Какво излиза? Да не го врътнат К.К. като преди 13 години. През май 2001 г. Красен Кралев пак беше замесен в кандидат-депутатска интрига. Всекидневна газета, свързвана с ТИМ, даже го беше изтипосала като реднат в първата петица на листата на НДСВ. Обаче лошо. Илия Павлов се намеси и неговият "герой" от местните избори през 1999 г. във Варна, Борислав Ралчев, заформи друго "решение". Красен Кралев остана отвън... Сетне влезе в "Новото време" и така нататък.

Никаква тайна не е, че Красен Кралев работи за Бойко Борисов. Добре е поставен пред босовете на ТИМ - особено пред единия. Защо се затръшка тогава в сряда вечерта? Защо, бе, Краси? Трябваше ли час след "качването" на един "междуредов микс", препращаш с линк към актуални публикации на сайта ни, но заформил интрижка с наш текст от миналата година, визиращ твоето участие в бъркалките около Иван Портних и "тъстовете", да търсиш подходи към наше смирение чрез общи приятели. За нито една буквичка от "микса" не си пискал, когато са редени думичките. Нямаше как. Защо сега си се затръшкал заради "микса" и игричката на "междуредните" с "времевите размествания". Интригантски "хронотоп", какво друго - поне влязохме в сайта за пръв път. Твоя заслуга е, Краси. След пошлотията с всекидневния "медия-мониторинг" за твоята светлейша особа гледахме с неописуем кеф великия мач на момчетата на Кирил Домусчиев. Взри се в мъжеството и непосредствеността на Козмин Моци и не се тръшкай, Краси!  Нали приятелят ти Бойко Борисов те гласи за министър на "младежта и спорта", ако му се отвори парашутът втори път да стане премиер.

Защо се наточиха толкова много срещу Красен Кралев някои от местните гербаджийски фактори? Защо? Издигната ли е кандидатурата му в район "Младост"? Има ли заслуги за избирането на Иван Портних за кмет на Варна? Нели Петрова по-разпознаваема ли е от него? Повече гласове ли ще "дръпне"? Е, да - не остава място за "мишките". Защо се търси сблъсък между Лиляна Павлова и Красен Кралев? Да не би Кралев да е привиждан като "скрит водач", тъй като Павлова ще води и в Стара Загора, където се изправя срещу Делян Пеевски? Лиляна Павлова е загубена, ако Бойко Борисов не успее да подреди силна листа поне до осмата позиция. Красен Кралев е помагал на много "фигури" в града в изборни кампании, може и нея да "извади". Стига да не се забърква в махленски интриги като в сряда вечерта.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО