БСП катастрофира във Варна. Миковците хленчат пред Дънката и пълзят в краката на Асен Дебелия

БСП-Варна агонизира. Борислав Гуцанов и Анелия Клисарова търчат по срещи, за да внушават, че правят "реална" предизборна кампания. В същото време техни поддръжници се тръшкат, че Асен Дебелия ги мачка с хилядарки за "чавки". Паника е налазила членовете и симпатизантите на БСП в "морската столица". Злокобни слухове плъзнаха в средите на активистите. Верни кадри на Борко Гуцанов алармират, че техният "щаб" изобщо не може да се мери по финансов ресурс с "Бандата на Дебелия", базирана в хотел край "Иванчов хан". "Боби се е панирал. Дънката се разсейва. Прав е за себе си. Само Мишо Миков може да го мотивира за спасителен транш, за да завършим със спринт кампанията. Иначе ще се провалим.", реват Гуцанови партийци.

В същото време Дебелия гази наред. Преди дни тайфата му е гуляла във Войводино. "Бригадирите" на Асен Дебелия са пиянствали до зори, а музикантите са им свирили "Джелем, джелем" на ушенца. Преди две седмици описахме явките на "дебелаците" в някои села. Ченгетата не си мръднаха задниците. Оправдават се с "паритетна схема" - бесепарите се разбрали с депесарите да не си пречат в пазаруването на гласоподаватели. "Ако има подобно негласно споразумение, това засяга само схемаджиите на Дебелия и Ментата.", твърдят активисти на другия "отбор" в БСП-Варна. Факт е, че Борко Гуцанов не може да разчита на финансов поток, който да бъде съпоставим с "ресурса" на "дебелаците".

Гуцановите активисти се надяват, че шефът им ще се разбере с "политически приятели", които да му ударят по едно рамо в последния момент. Лошото за Боби Гуцанов е, че Ангел Найденов се разсейва за брокерите на Асен Дебелия. Борислав Гуцанов се е вързал с Анелия Клисарова - двамката го играят "тандем". В същото време отсреща са Красимир Янков и Георги Андреев. Петър Петров, който уж беше дръпнал напред с "чавките", вече не го слагат в Сметката. Адмиралът от резерва ще изгори заради корпоративното постилане на Боби Гуцанов, който се надява, че така ще остане поне трети и ще влезе в парламента.

Лошата новина за Борко Гуцанов е, че в сряда вечерта Бойко Борисов е налял "свеж ресурс" в кампанията на ГЕРБ-Варна и гербаджиите вече се давят в мокри сънища за 8-9 депутати от Варна. ДПС орат здраво на терена. "Реформаторите" гонят втория мандат. Хората на Жоро Ковачев и Павлин Павлов са убедени, че не са по-назад от "бригадирите" на Иван Костов. Румен Петков стегна "азбукарите", а Марин Черкезов от АБВ прави чудеса в своята "зона на отговорност". Какво остава за червените във Варна - да се радват на двама депутати: Ангел Найденов и Красимир Янков. Вероятността Борислав Гуцанов и Анелия Клисарова да изгорят става все по-голяма. Гуцанов виси - Клисарова го отнася.

Катастрофата за БСП-Варна е неминуема. Червените мечтаят за 45 000 гласа, но всъщност трябва да се радват, ако получат 35 000 и Мишо Миков реши да спасява мандата на Борко, доливайки недостигащите гласове. Има една подробност - преди упражнението с "доливане на гласове" да изкрънка "ресурс" от Дънката за глътналите вода екипи на Боби Гуцанов. Ако не го стори, Асен Дебелия ще ги размаже окончателно. Протежето на Мониката им заформи показно, докато те дърдорят, че Корпорацията стояла зад тях. Стои - дръжки! Едрият бизнес никога не играе срещу мангизи от "контрабандни канали". Особено когато единият "каналджия" пасува, а другият мачка наред.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО