Лъсва още един агент на ДС-Варна от ДПС?! Изобличават Рушен Риза, защо точно сега?

Заместник-председателят на ДПС Рушен Риза няколко години бил укривал принадлежността си към структурите на бившата Държавна сигурност. Това става ясно от решение на Комисията по досиетата, с която името на Риза беше обявено, след като няколко проверки преди това не достигнали до него. Апропо. Дали Р.Р. познава знакова фигура от ДС-Варна като Георги Табаков? Чувал ли е за емблематична фирма като "Ана-33"?!

Колко е бил близък Рушен Риза с Касим Дал? К.Д. бил ли е гъст с чорбаджията на "онази фирма"? Дали знае Р.Р. за случая в Белослав, когато е разкрита група, хвърляла позиви срещу режима на Т.Ж.? Гузен ли е за нещо пред Р.Р. Сокола? Защо точно на Рушен Риза благодари поименно Лютви Местан, известен и като агент "Павел", в нощта след изборите? Агент "Петър" и агент "Павел" - някак много библейско стана в ДПС... Агент до агента... Спасение дебне отвсякъде... Ами ако Рушен Риза скочи да съди Комисията?

Рушен Риза е избран за депутат в 43-то Народно събрание от 8-ми МИР-Добрич. Според изнесените от Комисията данни Риза е вербуван от Областно управление на МВР-ДС Варна през 1986 г. под псевдонима "Петър", като е работил по линия на управление 06 на ДС за борба с идеологическата диверсия. Сътрудничил е и на управление 03 на ДС (ВКР), както и на управление 04(Икономическо)на ДС, пише сайтът desebg.

В архивите на ДС са запазени собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество, регистрационна бланка, регистрационен дневник и картони. Принадлежността е открита при проверка в картотеката на ДС във Варна, където е установено наличие на картони и регистрация в регистрационния дневник. Открито е и досието му. И така - кой и защо изпържи точно в този момент Рушен Риза. Кой ровеше във Варна след евровота?

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО