АБВ ще има свой кандидат за кмет на Варна

АБВ ще има свой кандидат за кмет на Варна на предстоящите местни избори догодина. Това заяви в морската столица зам.-председателят на партията Румен Петков. Дискусията за евентуалните номинации ще започне след като бъдат създадени градската и областната структури на АБВ в началото на 2015-та. Партията ще търси широка подкрепа, а основна нейна задача е да достигне до хората и да върне доверието им в политиката, съобщава dariknews.bg.

"АБВ не е проблемът вляво, а решението", коментира Петков. Той припомни основните приоритети на партията, сред които реформи в пенсионната система, промени в Закона за МВР и приемане на енергийна стратегия за развитието на сектора за 50 години напред. Според Петков е редно пенсионната реформа да се обвърже с продължителността на живота у нас, а конкретни стъпки да се правят след обстоен анализ. Такъв е необходим и по отношение на енергийната система на страната, върху която трябва да се съсредоточат много усилия, смята той. Ангажимент, който новата власт би следвало да поеме, е и възстановяването на авторитета на звената за борба с престъпността, обясни Петков.

По негови думи Ивайло Калфин е поел риск, оглавявайки социалното министерство, но ако му се създадат условия за работа, той би могъл да постигне добри резултати. От АБВ оцениха резултата от парламентарните избори във Варна като добър, но не напълно отговарящ на потенциала на партията. Стремежът й ще бъде той да се разгърне до местните избори догодина.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО