"Тъстовете" превръщат Варна в своя мушия. ТИМ отново чака своя час, а Б.Б. вдига ръце от Иван Портних

Гербаджиите във Варна са готови да си прегризат гърлата. Разделиха се на кръгове по интереси. След излизането на Емил Радев от играта "тъстовете" усетиха, че могат да нарушат паритета. Красимир Маринов-"Тъста", баща на Вилислава, съпругата на варненския кмет Иван Портних, се изживява като най-голямата фигура. Елиминира Павел Димитров, бивш многогодишен лидер на ГЕРБ-Варна. Изолира Емил Радев, нарочен за близък до ТИМ, чрез "издигане" за евродепутат. Блокира активностите на Таня Парушева, също свързвана с мениджърското тяло на ТИМ. Обаче с Тодор Балабанов, също смятан за близък до ТИМ, може да удари на камък. Сам си го набута - Иван Луков не му харесвал, защото бил много близък до Янко Станев, сега да трепери да не би Бойко Борисов да одобри смяната на върха в Общинския съвет. Т.Б. е оглеждан за председател на Съвета на мястото на Иван Луков.

"Тъстовете" са много активни зад кулисите. Всеки уикенд правят "партийни събрания" в тесен кръг, пардон за гаргарата. Преди седмица на дневен ред бяха предложенията на Красьо Дебелия, който се опита да пласира приятели на Веско "Водния цар" за управленски позиции. К.М. не се навил. Парирал всички опити за вкарване на "неодобрени" за ключови капии. Особено за такива, които закоравели интриганти в морската столица свързват с Павел Димитров. "Тъстовете" играят на няколко фронта. Опитват се да контролират в полза на Иван Портних изборния процес за районни председатели на ГЕРБ. Мазнят се на хората на Бойко Борисов, които отговарят за Варна. О, не - не става дума за Лиляна Павлова и Красен Кралев. Други са доверениците. Не са публични личности, но имат решаващо влияние за процесите в ГЕРБ-Варна.

ТИМ отново чака своя час. Шефовете на Групата за пореден път постъпват мъдро и не се набутват в разправиите на намазаните партийци. Обаче знаят, че техният интерес не може да бъде пренебрегнат - нито в екипа на Иван Портних, нито в обкръжението на Красимир Маринов. Ицо Ламята, корав мъж и успешен бизнесмен, си знае работата. Не че Тъста писка срещу тимаджиите. Напротив. Ослушва се. Оглежда се. И не преминава "тънката червена линия", защото е наясно с "рестото". В същото време блокира всички опити някой от "втората редичка" да му се меси в кадруването и в преразпределянето на сферите на влияние в неговата "зона на отговорност". Няма значение дали става дума за Пейчо Пейчев, заместник-кмет, отговарящ за най-важните ресори в Билдинга, или за Красьо Дебелия, който не спира да бърбори колко гъст бил с Цветан Цветанов и Маргините. И?

"Тъстовете" превръщат Варна в своя мушия. Питането е - дали няма сами да се натресат в ролята на "новите виновници", когато избухне пак гневът на възмутените варненци. Досега се изредиха доста "дежурни грешници" - Кирил Йорданов, тимаджиите, Павел Димитров. Дали не наближава времето, когато край Билдинга ще палят чучелата на "тъстовете"?! Чуваме, че Бойко Борисов бил вдигнал ръце от Иван Портних заради агресивната кадрова политика на Тъста, който изгражда "втори ГЕРБ" във Варна. Лидерът на ГЕРБ вече провел разговор, научихме от наши агенти в най-близкото му обкръжение, с Лиляна Павлова, която била учтиво помолена да поеме ролята си на водач на варненската листа и да не позволява на "тъстовете" да си развяват кончетата из Мушията. Иван Портних скоро-скоро ще се сдобие с "втори център на власт" в ГЕРБ-Варна заради "паралелните активности" на Тъста.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО