УСХ: Няма да има проблеми с храненето на децата във Варна

"Ученическо и столово хранене" ЕАД ще продължи отговорната си дейност по изхранването на децата в съответствие с всички нормативни изисквания и наредби до решаване на възникналия казус". Това съобщават от ръководството на варненското общинско дружество в отворено писмо, адресирано до медиите в града.

Повод да се обърнат към обществеността в морската столица от УСХ обясняват с разпространените публикации в някои медии за прекратяване на храненето в детските заведения и с оглед полученото уведомително писмо от директорите на детските градини.

"Повече от 14 години "Ученическо и столово хранене" ЕАД  осъществява храненето на територията на община Варна, справяйки се безпроблемно със своите задължения и е доказало отговорността си пред Варненската общественост", се казва още в съобщението на ръководството.

Преди ден учители алармираха, че храната на децата във варненските забавачки може да бъде спряна от понеделник. Причината според тях е в неспазването на законови изисквания при осъществяване на обществени поръчки за доставка на храни в градините. Съгласно нормативната уредба всеки директор е длъжен сам да организира обществена поръчка, но досега тази функция се е изпълнявала от общината. Това е и причината за налагането на глоба от 400 000 на всички детски заведения в града.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО