ДАНС изпревари кадровите ходове на Бойко Борисов във Варна. Ментата в паника след акцията

Оперативната комбинация във Варна, която илюстрира ритането по кокалчетата зад кулисите, тепърва ще изкарва на светло свързаните лица, изкушили се за неоснователно обогатяване. ДАНС командирова свои хора в морската столица. Агентите удариха Регионалния технически инспекторат на Държавен фонд "Земеделие"-Варна. Разплащателна агенция. Борба срещу корупцията и прочие "бля-бля". Акцията била съвместна с прокуратурата. Този път Владимир Писанчев пропусна да се отбие в хотела на Бате Гошо. Първи извадихме новината. "Бързаците" с моторетките от невчасовите сайтове не знаеха къде се намират. Ошашавиха се дори повече от 13 август, когато пак първи написахме за ареста на кмета на "Младост". Нито тогава, нито сега, някой от "бързаците" не акцентира върху очеизвадното - Писанчев лавира и балансира между "трите кита": Пеевски, Цацаров и Борисов. В момента най-силен изглежда Б.Б.

Защо Делян Пеевски трябва да си направи изводите от начина, по който протече операцията във Варна? Кой е начело на разплащателната агенция във Варна - дама от ДПС-Варна. Кой беше ударен в първата фаза - дама от БСП-Варна, свързвана с Асен Дебелия и Мадам М. Шефката Айрие Ремзиева Ибрямова минава за човек на звакова фигура като Йордан Цонев. Обаче мнителни депесари я определят като "любимка" на мощни корпоративни играчи. На практика ДАНС изпревари с акцията си кадровите "рокади". Защо? Босовете на ДПС искат да запазят позиции в разплащателните агенции. Владимир Писанчев вече се "отчита" само на Бойко Борисов. Другото е парлама. Делян Пеевски все повече губи позиции в ДАНС. Б.Б. очевидно не иска да дели ДАНС с никого. Въпреки спекулациите, че е "партия" с Д.П. "Този път ще внимавам с приятелите." е мантрата в момента.

Арестите във Варна имат мощен илюстративен потенциал. Защо ли Б.Б. не се възползва от него? Последващите активни мерки на терен не са приключили. Все още има "наблюдатели" в морската столица. Пристигнаха и кадровиците на Борисов. Вече ви осведомихме, че името на Веско Василев се завъртя като вариант за шеф на Областна дирекция "Земеделие". След акцията във Фонда позициите на Айрие Ибрямова, сочена като доверено лице на Йордан Цонев, се поразклатиха. Запознати смятат, че тя няма да издържи на напрежението, ако не получи инструкции от Сарая. Ментата пък се паниксьосал, защото момчето му за връзка с корпоративните играчи било изолирано. Няма как кадровик като Йордан Цонев да не знае, че Бойко Борисов няма да се остави да бъде изпреварен от ДАНС в кадровите схеми. Очеизвадно е, че си създава оперативен контекст и си отваря поле за маневриране.

Бойко Борисов стартира "отстрела" на оперативния персонал на старите схемаджии от времето на "Тройната коалиция". Идеята му е хората на ДПС сами да напускат. За разлика от лятото на 2009 г. този път шефовете на ДПС не спускат "окръжно" за доброволно изпреварващо напускане. Нещо повече. Нишаните са - чакате да ви сменят, не напускате сами. Подкрепата на ДПС за ГЕРБ за плоския данък е доказателство, че Б.Б. едва ли ще предприеме масирана атака срещу кадрите на Ахмед Доган в разплащателните агенции. В същото време премиерът ще бъде притискан от гладурниците в коалицията. Корпоративните фактори в регионите също заемат капии в агенциите, където тече финансовият поток от ЕК на ЕС. И?

Да му мисли Владимир Писанчев. Като се върне Цв.Цв. от САЩ ще се активира и меверейският БОП. И на Б.Б. ще му стане още по-сложно - пак Пеевски, пак Цветанов, пак прокуратурата. Още веднъж от Същото. Точенето на държавата продължава. Акциите на ДАНС са част от властовото пренареждане. "Противотежестите" се размърдаха. Засега събирачите на мангизи спазват омертата за бигбосовете. Пеят акапелно. Обаче се топят помежду си. Шубето явно е голям страх. Пазят "бригадирите" и началниците. Защо ли се шашка тогава Ментата? Споко, Мента, корпоративните ще ти вземат капиите. Свиквай. Какво толкова? Шишко ще те запише в "разходните" тефтери с инициали - всяко "П" ще става нуличка.

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО