Михаил Миков взема БСП-Варна на "ръчно управление". Гуцанов и Янков се готвят за избори

Сбирката на червените активисти в сряда вечерта напълно потвърди публикуваната от нас информация, че организациите на БСП във Варна ще са сред структурите на Столетницата, в които ще има пълен отчетно-изборен цикъл. Борислав Гуцанов и Красимир Янков ще трябва да организират вътрешно-партийния вот. Всъщност така е по-добре и за двамата, тъй като постовете им са "висящи" поради поставената под въпрос легитимност. Янков все още беше депутат, когато го "избраха", а и Гуцанов трябва да мине през обичайната изборна процедура.

Красимир Янков ще направи всичко възможно, за да бъде преизбран. Той натрупа самочувствие, след като с решаващата помощ на знаков играч като Асен Дебелия изпревари Борко Гуцанов и проф. Анелия Клисарова в кандидат-депутатската листа на БСП-Варна и чрез преференции с "чавки" стана депутат. Борислав Гуцанов има други задачи. В момента спасява "икономиката" на БСП-Варна от набезите на гербаджиите. Това му е важно, тъй като вече влезе в ролята на "кмет в сянка" и ще му трябва ресурс за евентуалната кампания, ако от "Позитано" 20 се навият пак да е кандидат-кмет на БСП-Варна.

Борислав Гуцанов може да се окаже ключов фактор в изборния процес. Може и да не спечели, но пък като нищо ще докара нещата до втори тур, а на него "тъстовете" ще трябва яко да разкешат, ако искат пак да са в играта. Това не означава, че Джуниър няма да даде всичко от себе си, за да спечели. Лошото за него е, че не само Красимир Янков се точи да го проваля. Заради лошите изборни резултати и поради "войната" между Гуцанов и Янков лидерът на БСП Михаил Миков взема мастните структури на "ръчно управление".

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО