Борислав Гуцанов подкрепи енергетиците. Лидерът на БСП-Варна призова варненци на протест в понеделник

Борислав Гуцанов подкрепи енергетиците от ТЕЦ-Варна. По време на пресконференцията в морската столица застана плътно до синдикалистите и заяви, че спасяването на централата трябва да се превърне в кауза на варненци.  "ЧЕЗ не изпълнява приватизационните си ангажименти и за това носят вина всички управляващи, всички партии, включително и БСП.", отсече лидерът на Столетницата във Варна. Б.Г. твърди, че данни за прехвърляне на средства на ТЕЦ-а от свързани с компанията собственик дружества, което е ставало с договори за консултантски услуги.

Боби Гуцанов коментира, че очертаващото се бъдеще е ТЕЦ-Варна да бъде нарязана за скрап и от това да спечели отново частният собственик на това мащабно енергийно предприятие. Той добави, че държавата има възможност да се намеси, включително и да запази производството на електроенергия, ако има политичесдка воля и бъде проявена инициативност.

Гуцанов алармира, че след  Варненската корабостроителница, ВАМО, военния завод и Елпром, това е поредното голямо промишлено предприятие във Варна, което спира работа. По този начин икономиката на града и региона се съсипва необратимо. В много европейски страни закриването на производства, които са важни за отделни региони, е спирано с граждански протести, заяви лидерът на БСП-Варна.

Борислав Гуцанов призова варненци да излязат масово на протест в понеделник, за да защитят морската столица съсипването на икономиката й.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО