Кадър на Янко Станев поема ИАРА-Варна?! Скандалът стига до Бойко Борисов

Забравете "чистите схеми" в корпоративно-политическите игри. Бойко Борисов уж не се интересуваше от съветите на Лютви Местан, разбирайте, на Ахмед Доган, но когато все пак реши да махне техен кадър от "намазана агенция", одма го заменя с друг - пак техен човек. Нещо повече. Няма значение дали става дума за "бивши" депесари, за "нелегали", пардон, и прочие. Важна е "Врътката", комбината... И още - "Тишинката" им е важна на играчовците.

Ама не им се получава. Заковахме ги за пореден път. Първи и единствени написахме, че Бойко Борисов изтегля бившия председател на Общинския съвет във Варна Николай Апостолов в София. Направи го заместник-директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Лошо няма. Обаче хората на Борисов поне да го бяха поразпитали кой на кого е "капия", кой с кого е "партия" в морската столица, преди да го нарочват "фаворит" като кандидат за директор на ИАРА-Варна.

Оказа се, че многогодишен ценен кадър на Янко Станев се гласи да поеме ИАРА-Варна. Става дума за Октай Мустафов, известен като дългогодишен лидер на местното МДПС. Познат и от пребиваването си в "Паркинги и гаражи". Какво да си мислим за Бойко Борисов - трогателно безхаберен ли е, не му пука за общественото мнение във Варна ли, поредната "стоторна игра" ли започва? Нима нямаше кой да му редне на Б.Б., че Октай Мустафов-"Оки" е много гъст и със знакова фигура като Иван Славков? А оттам и до... "бигбоса".

О, да - вероятно са запразнили, защото иначе щяха да предупредят лидера си, че рискува зловещ скандал на върха в ГЕРБ заради "конфликта на интереси", който ще предизвика евентуалното назначаване на О.М. на тази позиция. Над всички "навързани" е знаков варненски "бигбос", който яко разкешваше, за да всява интриги в партията на Бойко Борисов. Апропо.

Досега начело беше кротък и възпитан кадър на ДПС - Бейхан Хасанов. Той ще се пенсионира. Освобождава мястото по възможно най-тихия начин. И какво правят "отворковците" - НАБУЧВАТ БОЙКО БОРИСОВ В ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ. Веднъж вече му го набутаха с Венци "Басейна", който минава за много близък едновременно до Дидо Софийския и до Прокопито. С "Оки" Схемата се повтаря. Покрай Дидо и други се уреждат.

Преди години "капиталците" пласираха раздувка на едро, че Варна граничела на изток с фигура като Краси Премянов, очевидно "Бойко" не може да мине в морската столица без "вечните кадровици" на града. О, не бива да забравяме - Октай беше близък по линия на "Паркинги и гаражи" и с Павел Димитров, който по онова бе лидер на ГЕРБ-Варна. Очевидно мнооооого "ценен кадър".

Лошото за Б.Б. е, че докато сменя едни кадри на ДПС с други Ахмед Доган ще го изрита от властта чрез Шута на Народа. Янките вече сондират Елена Поптодорова за "служебен премиер"... Кристалина Георгиева се готви да смени изхабения "Бойко", но това вече е "тема-рамка". Нека се задоволим засега с варненската "темичка", както казват наши приятели руснаци, базирани в Кранево.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО