БСП-Варна търси отговори защо България се изгуби в 25-годишния преход. Борислав Гуцанов атакува на 17 януари

"25 години – изгубени в прехода" е темата на среща-дискусия, която организира БСП-Варна търси отговори защо България се изгуби в 25-годишния преход Мероприятието ще се състои 17 януари, събота, от 11 часа, в зала 3 на хотел "Черно море" в морската столица. "Не бива да си затваряме очите, че тези години, освен че носят знака на демократичното развитие на страната, носят и отпечатък на много разруха – разруха на икономика, разруха на човешки животи, разруха на морални ценности, разруха на държавността.", коментира лидерът на БСП – Варна Борислав Гуцанов.

По думите му тази дискусия е само началото, а целта е да се покаже как бързо страната най-накрая на тръгне напред. "Най-голямата ни грешка всъщност е, че режем ленти на зали и салони, на нов асфалт и атрактивно осветление, без да се замисляме, че това всъщност е работата на всеки един управник и не е повод за празник и шампанско. Трябва да си дадем сметка, че единственият начин да възродим държавата е само чрез развитие на икономиката, на индустрията. Не осъзнаем ли най-накрая, че трябва да вървим по този път още дълги години ще вървим само назад. И колкото по-бързо започнем с големите проекти и начертаем дългосрочен план как да върнем работните места на хората, как да създаваме по висок БВП, за да има повече средства държавата. Трябват ни работещи заводи, работещи малки и средни предприятие, трябва ни възраждане на селското стопанство.", каза още Гуцанов.

В дискусията ще участват Янаки Стоилов, Антон Кутев, историкът проф. Андрей Пантев и Александър Паунов. Дебатите ще търсят отговори на въпросите какви и къде бяха грешките в годините на прехода, какво пречи държавата да върви напред и какво трябва да се направи. Организаторите са категорични, че дискусията няма да спести и грешките, които БСП е направила като партия.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО