"Азбукарите" във Варна вадят Добромир Джиков срещу червения кандидат-кмет. Боби Гуцанов стартира пак с Нешка Робева

Варненските мераклии за кметската власт грип не ги лови. Няма такъв вирус измислен за тях. Морската столица е пламнала от грипозната епидемия, която и да не я обявят, е факт. Половината ни приятели са се тръшнали, другата кара коварния грип на крак. Само политиците не ги лови, да са живи и здрави, де. Тези дни попаднахме на последното социологическо проучване в една от партийните централи. Онемяхме. Не може да е истина. С трети резултат беше реднат Добромир Джиков, който през 2011 г. дръпна достатъчно гласове, за да не стигне Борислав Гуцанов, кандидат на БСП-Варна, до втори тур.

Тогава зад Добчо Джиков беше Красимир Премянов. В щаба му имаше масони като брат Александър, близък до най-верния корпоративен нотариус - брат Янчо, както и знакови имена сред общността на армейските командоси. Наш агент на дълбоко прикритие в "АБВ"-Варна чинно докладва, че брат Добромир пак ще се пуска в кандидат-кметската кушия. Върхушката на "Позитано" 20 се колебае между Данаил Папазов, който изтърка праговете на централата на БСП, за да се предлага като "независим кандидат", подкрепен от Столетницата, и Борислав Гуцанов, който стартира "скрита кампания" с концерт на трупата на Нешка Робева на 30 януари. Старата любов ръжда не хваща, как Нешка "няма грешка" няма да разлюби Николай Бареков...

На практика тече операция "Под индиго". "Азбукарите" ще играят ролята на хората на Краси Премянов през 2011 г., за да спрат Борислав Гуцанов, ако Михаил Миков реши да заложи на него, отказвайки се от варианта с Данаил Папазов заради връзките му с Делян Пеевски. Апропо. Докато Гуцанов се е фиксирал в Папазов, партийните му врази са намислили да го цакат с Анелия Клисарова, която доскоро минаваше за първа негова приятелка. И тя, милата, ех, е редната сред първите трима-четирима. Начело, разбира се, са тропосали сегашния кмет Иван Портних. И нито едно ново лице. Само стари играчи.

Докато червените и "азбукарите" са се хванали гуша за гуша, Иван Портних може да сменя плочките в центъра на Варна до края на втория си мандат. Старите играчи правят и невъзможното да улеснят победата му есента. БСП във Варна е пред имплозия. Ако кандидат е Гуцанов, Краси Янков, и даже някои от предишния "отбор" на Джуниър, ще саботират кампанията. Ако друг е избраният от "Позитано" 20 за кандидат-кмет, екипът на Боби Гуцанов ще играе "отсреща". Явно след Кирил Йорданов БСП-Варна няма да види "свой" кмет.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО