Иван Портних си плете "медийната кошничка" за местните избори

Кметът на Варна Иван Портних затъна в тежки ремонти. Натовари се с няколко дини под една мишница. И в екипа му се притеснявали, научаваме, че когато мастити политолози и обикновени "експертни клиенти" на гербаджийската хранилка изреждали сигурните кметове на Борисовата партия споменавали Стара Загора и Пловдив, но до Варна не стигали. Йорданка Фандъкова я пропускали, защото Бойко Борисов я разглеждал като наследничка в МС, ах, недей, ако реши да става президент. Помните ли онзи епохален, ех, медиен пласмент, че Борисов ще бъде президент, Фандъкова - премиер, а Лиляна Павлова - кмет на Варна? Стоп. Не наливайте отрова в чувствителното сърчице на Иван Портних.

Иван Портних понатрупа опит в задкулисието на морската столица. Не пропуска да прошета и софийските политически потайности, колчем го призове Бойко Борисов на поредната "спявка". И, о, каква "изненадка" - пробил в медийни кръгове, известни с агресивния си непукизъм да подменят фокуснически реалността с нечия възжелана "действителност", ако въпросните мераклии са достатъчно досетливи за подразбиращото се. Ако страните се разберат, изведнъж интригантският медиен пласмент, че Лиляна Павлова щяла била да бъде предложена от Бойко Борисов за кандидат-кмет на ГЕРБ за Варна, ще бъде "редактиран" - щяла да наследява Йорданка Фандъкова. Не че вече не беше "редактиран"...

Иван Портних едва ли трябва да се юрка толкова ентусиазирано. Безпощадно ясно е, че си плете "медийната кошничка", но това няма да го спаси от провал, ако не се справи с онези няколко дини под една мишница, които обещават резултатът от изборите във Варна да не е чак толкова предсказуем.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО