Борисов реже лентички, юрка Портних да спечели на първия тур. Кметът гони срок за новия (евро)бюджет

Премиерът Бойко Борисов и министърът на околната среда Ивелина Василева присъстваха на откриването на нова вакуумна дестилационна инсталация в завода на "Солвей Соди" в Девня. Церемонията бe уважена от посланика на Кралство Белгия Н.Пр. Аник Ван Калстър. На линия бяха областният управител Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних, кметът на Девня Атанас Кузев. Министър-председателят поздрави акционерите на "Солвей Соди" за реализирането на тази голяма инвестиция. Ивелина Василева бе кисела та кисела - очевидно заради разлива на тръбопровод на "Лукойл-Нефтохим". "Дръжките на микрофони" не посмяха да попитат "Бойко" за приятеля му Валентин Златев. Спестиха му и въпроси за оценката на постоянния представител на Световната банка.

"Радвам се, когато през година-две откриваме нови и нови мощности в един и същи завод. Не случайно статистиката показва, че чуждестранните инвестиции се увеличават, безработицата пада, ръстът на икономиката мина два процента. С една дума, стабилността дава своите резултати.", редна Борисов, но не обади колко от "процентите" е за мегамафията "КОЙ". Премиерът специално поздрави и посланичката, определяйки Белгия като "много приятелска нам страна". (Да не би Борисов да се радва, че белгийците провокираха Владимир Путин с "ареста на руско имущество" ден преди откриването на международния икономически форум в Санкт Петербург и вбесиха министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров?!)

Бойко Борисов активно се включва в предкампанията за кметските избори на Иван Портних. Премиерът и лидер на ГЕРБ не пропуска възможност да лансира кмета на Варна - вече втори път реже лентички с него в Девня. Първо в циментовия завод, сега и в содовия. Да не би Иван Портних да изпълнява по съвместителство и длъжността областен управител. Да, ама не - областният управител Стоян Пасев също е на линия за рязането на лентичката.

Б.Б. координира дългата предкампания на варненския кмет с "рязането на лентички", за да увеличи шансовете на Иван Портних да спечели още на първия тур. Целта е очевадна. Кметът има намерение да влезе във втория мандат с "летящ старт", а за тази цел е необходимо да стане кмет още на първия тур, за да изтегли напред приемането на бюджета. Иван Портних гони срок заради обвързването на бюджета с европроектите - важно му е да е готов на 15 ноември. По тази причина Б.Б. натиска педала в предкампанията на Иван Портних и го юрка да спечели още на първия тур.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО