СПЕЦ.АПЕЛАТИВНА ПРОКУРАТУРА ШАМАРОСА ГДБОП & "СПЕЦ" ПРОКУРОР "Р.СЛАВОВА". ОТМЕНИ ГЛОБАТА НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА!

Безобразните действия на ГДБОП, в лицето на "старши разследващ полицай при ТСБОП – Варна" Николай Николов, срещу сайта АФЕРА и собственичката му Веселина Томова, бяха шамаросани от Специализираната Апелативна прокуратура.

На 14 март т.г. АФЕРА написа: "ДА ТЕ ВИКНАТ В ГДБОП. ДА СИ НЕПРАВИЛНО ОБЛЕЧЕН. И ДА НЕ НОСИШ АВТОМАТ."

На 17 март т.г.  АФЕРА оповести тенденциозните действия на "старши разследващ полицай от ТСБОП – Варна" Николай Николов срещу АФЕРА и Веселина Томова, който издаде постановление за глоба от 1000 лева, наложена на Веселина Томова, защото не пожелала да отговаря на въпросите му по досъдебно производство, в качеството и на свидетел, въпреки че въпросният бопаджия отказа да и каже за какво досъдебно производство става дума: "ВОЙНА СРЕЩУ "АФЕРА"! ДА ВИ "СПОЛАЙ" ГОСПОД С "ЕДИН ДЕН НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА"!

На 30 март т.г. АФЕРА разкри за какво аджеба "тайно" досъдебно производство става въпрос, и заради което бе глобена Веселина Томова: "ГДБОП "НАКАЗАТЕЛНА БРИГАДА" НА ИШЛЕМЕ. НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ НА БОПАДЖИЯТА НИКОЛАЙ НИКОЛОВ! ВМЕСТО ДА ЛОВЯТ КОРУМПИРАНИ УПРАВЛЕНЦИ, ТЕРОРИЗИРАТ ЖУРНАЛИСТИ!"

На 1 април т.г. прокурор "Р. Славова" от Специализирана прокуратура с постановление потвърждава наложената глоба от 1000 лева от "старши разследващ полицай при ТСБОП – Варна" Николай Николов.

Въпросната "спец" прокурорка "Р.Славова", за разлика от бопаджията, надлежно обаче описва за какво досъдебно производство става дума в постановлението си и прави нещо нечувано! В постановлението си прокурорката "Р. Славова" пише дословно: "Веселина Захариева проявила и неуважение към служебното положение на разследващия полицай, изразяващо се в опит да снима с фотоапарат разследващия полицай и кабинета му без негово разрешение."

В постановлението си самият "разследващ полицай" никъде не е писал, че Веселина Томова е проявила неуважение, нито че е правила опит да снима "с фотоапарат", което означава, че въпросната "спец" прокурорка "Р. Славова" е писала потвърдителното си постановление на глобата въз основа на публикация в АФЕРА.

А това е лесно доказуемо, тъй като самата Веселина Томова в материала си "ДА ТЕ ВИКНАТ В ГДБОП. ДА СИ НЕПРАВИЛНО ОБЛЕЧЕН. И ДА НЕ НОСИШ АВТОМАТ", описва иронично сцената с желанието й да снима огромния пистолет, провисен на картинка в кабинета на бопаджията.

Друг е въпросът откъде се пръкна във въображението на прокурорката "Р. Славова" "фотоапарат", който не съществува…
Така "спец" прокурорката "Р. Славова" въведе нова изумителна "практика" да пише постановление въз основа на … статия!

АФЕРА и Веселина Томова обжалваха постановлението на "спец" прокурорката "Р.Славова" пред Специализираната Апелативна прокуратура. В жалбата си Веселина Томова подчертава, че постановлението на прокурорката "Р. Славова" на първо място е немотивирано, както и че в постановлението и няма нито една дума за това как би могла Томова да изложи всичко, което знае по делото (чл.120 ал.1 от НК), след като не знае за какво дело става въпрос, няма нито дума в постановлението и за това как водещият разследването би могъл да прецени дали отказът на Томова се позовава, или не на правото и предоставено с разпоредбите на чл.чл.119 и 121 от НК и може ли в условията, които и се предлагат, да се ползва реално от това право, след като не знае срещу кого е образуваното досъдебното производство и се води делото.

В резултат: Специализираната Апелативна прокуратура ОТМЕНИ НАЛОЖЕНАТА ГЛОБА НА ВЕСЕЛИНА ТОМОВА. АФЕРА продължава да настоява за незабавна реакция на вътрешния министър Румяна Бъчварова и на шефа на ГДБОП спрямо лицето "старши разследващ полицай от ТСБОП – Варна" Николай Николов, като си запазва правото да образува гражданско дело за причинени вреди от тенденциозен тормоз.

Afera.bg

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО