Московски привика шефове на пристанището. "Уво"-то заради "онзи кран" активира кадровици на ГЕРБ

Първи и единствени реднахме, че историята с дизел-генераторния кран на "Варна-Запад", вещае кадрови екшън. Това вече е факт. Миналата седмица двама от шефовете в порта и "виден консултант" бяха привикани "на килимчето" в София.

Кадровиците в ГЕРБ не могат да се примирят, че министърът на транспорта Ивайло Московски бави топката и не "дава пътя" на директора Петър Сеферов, известен и като син на Иво Сеферов, изявен кадър на "АБВ", партията на Георги Първанов.

Подир предателското и скандално напускане от "АБВ" на управленската коалиция, прогърмяло като "намерение" на 10 май, възмутени активисти на ГЕРБ очакваха да бъдат натирени и "стопанските кадри", приближени до партията на "Гоце".

Това не се случи. Очевидно Бойко Борисов и Цветан Цветанов продължават с гърчавата линия на поведение, изпробвана вече по отношение на кадрите на ДПС по места, които не бяха пипнати. Това, разбира се, създава напрежение в структурите на ГЕРБ.

Медийната шумотевица за мобилния дизел-генераторен кран на "Варна-Запад" не успя да прикрие, че техническите му параметри не са съобразени с изградената елмрежа. Плъзнаха сочни слухове, че техническият директор ще бъде уволнен.

Оказа се, че му предлагат да бъде "изведен" чрез варианта с "граждански договор". Всъщност до тази схема се стигна след командировка в София на шефа на порта. По същото време в столицата е пристигнал и "консултантът" по сделката с "онзи кран".

"Докато се занимават с крана, шефовете пропускат, че се набутват под прожекторите. Историята с крана ще им се види бял кахър в сравнение със скандала с прословутите 10%", заяви прекрасно запознат с пристанищните сюжети.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО