Кметът обеща: Площадки за стрийт фитнес във всеки варненски район

Във всички райони на Варна догодина ще бъдат изградени площадки за стрийт фитнес. За целта се разработва общинска програма, чиято стойност все още не е ясна, съобщи кметът на морската столица Иван Портних.

Вече е готова първата подобна площадка. Тя се намира във „Възраждане" и е първа част от проекта за новия парк в квартала. Осигурени са възможно най-съвременните уреди, след съгласуване с неправителствени организации, уточни кметът при откриването.

Новият спортен комплекс във „Възраждане" включва още едно футболно и едно многофункционално игрище. Проектът е на стойност около 780 000 лева, като включва и прилежащата инфраструктура.

При изграждането на другите площадки за стрийт фитнес ще има известни проблеми при намирането на подходящи места и изчистване на собствеността, призна Портних.

Той обясни, че с училищни директори се обсъжда идеята такива площадки да бъдат изградени и в училищните дворове. Целта е постигане на двоен ефект - през деня съоръженията за фитнес на открито ще се позлват от учениците, а след това - от всички желаещи да спортуват. /dariknews.bg

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО