Червени кадровици натискат министър Пламен Узунов да смени шефа на ОД МВР-Варна Даниел Пашов, нарочен за свързан с ГЕРБ.

Красимир Янков, който беше сочен като "сигурен бъдещ министър на МВР", когато Корнелия Нинова стане премиер, принципно бил "за".

В същото време не се месел пряко. Нещо повече. Наскоро коментирал: "Много закъсняхте с тази смяна. Сега ще се изтълкува като предизборна машинация".

Олег Атанасов, бивш началник на РЗ БОП-Варна, който е много близо до Краси Янков, смята, че той се пази от директна намеса за евентуалната смяна на Даниел Пашов.

Всъщност, ако шефът на ОД МВР-Варна наистина бъде отстранен, смяната ще се дължи най-вече на влиянието на знаков политико-корпоративен играч като Георги Гергов.

"БСП ще влязат в ромските махали и ще се сблъскат там с остра конкуренция. Няма да им е леко и в областта с ДПС.

Гергов иска да помогне на хората на Янков в областта, за да не им натрие носа Гуцанов след изборите със сравняване на резултата в града и областта", коментира печен изборджия от "десния сектор", останал извън СДС.

Междувременно полицай от кариерата е категоричен - "Смяната на Пашов няма да промени нищо. Всичко надолу се контролира от кадрите на Дидо Пеевски. Трябва да ги сменят всичките, а няма как".

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО