Мустафа Карадайъ във Варна: Преди 27 години тръгнахме да реализираме завета на Левски, но за съжаление сме единствените

"Дошло е времето ДПС да спаси България от омразата и разделението, от бедността и демографската криза" – това заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ пред депесарите в препълнената зала на читалището в район "Владислав Варненчик" във Варна.

Централният предизборен лъч пристигна в морската ни столица за да се срещне с членовете и симпатизантите на ДПС във Врана. На предизборната среща бяха представени всички кандидати от листата на ДПС за Варна.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ припомни думите на Левски за чиста и свята република, в която всички етноси да са равни. "През 1989-та година тръгнахме да реализираме завета на Левски и 27 години вече го правим, за съжаление сме единствени в това поле. Трябва да има обединяващ патриотизъм, за да се следва завета на Левски", подчерта Карадайъ.

"Ние се конкурираме с ГЕРБ и БСП, защото те уж се наричат системни партии. Само че, ако им погледнем поведението, и те дойдоха и се задържат на повърхността с омразата и разделението", подчерта Карадайъ.

В тази ситуация на геополитическа криза, на криза в политиката в ЕС, в световен план, включително и в България, трябва да дадем максимума от себе си, за да ускорим движението на влака ДПС за общото ни бъдеще, за общата ни сигурност, за каузата, за победата", заяви Мустафа Карадайъ.

Пред препълнената зала застанаха кандидат-депутатите, водени от Ерджан Себайтин и Сали Табаков. До тях бяха гостите - Мустафа Карадайъ, председател на ДПС и водач на листите в Кърджали и Търговище, Филиз Хююсменова, евродепутат и заместник-председател на групата на АЛДЕ в Европейския парламент, Илхан Кючук, председател на Младежкото ДПС и евродепутат, Рушен Риза, заместник-председател на партията, Йордан Цонев, член на ЦОБ и водач на листата на ДПС в Хасково.

Водачът на листата с кандидат-депутатите на ДПС-Варна, Ерджан Ебатин, беше категоричен - "Разчупете оковите, които искат да ни сложат отвън и отвътре - да дадем израз на нашата свобода и позитивната ни енергия, вярвам във вас. Потенциалът на ДПС-Варна е два мандата. Времето е наше - във вашите ръце е нашето бъдеще".Ние сме една общност - от Варна до София, от Видин до бургас, от Добрич до Кърджали. Чрез ДПС станахме единни".

Сали Табаков, председател на Областния съвет на ДПС и втори в листата на кандидат-депутатите, отсече - "Този път нямаме право на грешка. Трябва да направим пробив и да вкараме два депутати от Варна. Ще го направим ли", попита той и залата отвърна с мощно "Да!".

Преди да дойдат в читалището в район "Владислав Варненчик", председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на партията във Варна Сали Табаков, водачът на листата Ерджан Себайтин и гостите - Филиз Хюсменова, Йордан Цонев и Илхан Кючук, обиколиха с автобуса на партията за кампанията общините в областта, за да се срещнат с избирателите.

Орхан Мурад и Есил Дюран създадоха невероятна атмосфера и настроение с песните си.

Накрая кандидат-депутатите и гостите се прегърнаха и танцуваха заедно на сцената.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО