След скандала "ЦУМ гейт" Бойко Борисов нареди на кмета на Варна да върне на държавата дела от Пловдивския панаир

Лидерът на ГЕРБ, получил мандат от президента Румен радев за съставяне на своя трети кабинет, Бойко Борисов е наредил на кмета на Варна Иван Портних общината в морската столица да върне на държавата своя дял в Международен панаир Пловдив.

В съобщение до медиите от ГЕРБ се казва, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на свое заседание днес, е възложила на кмета на Община Варна Иван Портних и на групата общински съветници на ГЕРБ, на сесията на 02.05.2017 г., да обсъдят и приемат решение на Общински съвет – Варна за предоставяне безвъзмездно на Министерство на икономиката на акции от Международен панаир – Пловдив в дялова стойност 29%.

Мотивите за днешното решение на ИК на ГЕРБ са продължаване на действията за консолидация на държавната собственост в Международен панаир – Пловдив и париране на опитите за дискредитиране на ГЕРБ.

По време на заседанието, членовете на ИК на ГЕРБ се запознали подробно с всички факти и обстоятелства около взето решение на сесия на Общинския съвет в Община Варна, относно придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир – Пловдив.

Варна беше ябълката на раздора в Общинския съвет на Пловдив още миналия август, когато правителството реши да дари дела на държавата в Панаира на Града под тепета и община Варна.

По предложение на икономическия министър Божидар Лукарски и с решение на Министерския съвет от 27 юли 2016 г. правителството беше готово да прехвърли своите 49.63% на двете общини, като Варна получава по-голямата част – 29%.

Именно това беше причината тогава пловдивските съветници почти единодушно да откажат да приемат подаръка от 20.63% от капитала на дружеството. Преди дни обаче те гласуваха да приемат предложението.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО