Пламен Градинаров почетен гражданин на Варна. Общинският съвет гласува номинацията. Шефът на ТИМ си каза тежката дума

Както първи писахме, о.р. кап. II ранг Пламен Градиранов, бивш началник на Разузнавателния отдел на ВМС и екскмет на район "Приморски", бе предложен за почетен гражданин на Варна.

На 30 юни при председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов бе внесено предложение от Инициативен комитет с членове контраадмирал Нейко Атанасов, вицеадмирал Петър Петров, вицеадмирал Румен Николов, проф. Петър Христов, проф. Анелия Клисарова и Богдан Караденчев.

Посочихме, че той може да разчита на подкрепата на изключително влиятелен корпоративен бос като президента на ТИМ Марин Митев, както и на влиятелни фигури в БСП и ГЕРБ.

Въпреки това първоначално кандидатурата бе отхвърлена от комисиите "Наука и образование" и "Култура и духовно развитие" към Общинския съвет, вероятно възприета като "политическа". Пламен Градинаров бе съперник на Петя Проданова от ГЕРБ за кмет на "Приморски" на изборите през 2015 г.

""Колеги, нека да няма двоен аршин при номинациите и да се имат пред вид обществените обсъждания". Това казах на колегите и след сесията, за да не скандализираме удостояванията със звания и наградите, а да ги приемем с консенсус. Колегите знаят, че не си оставям хората"", заяви Борислав Гуцанов.

В сряда вечерта шефът на ТИМ Марин Митев, служил заедно с о.р. кап. II ранг Пламен Градинаров във Военното разузнаване, МСРО в "Тихина" и прочие, се обажда на Марица Гърдева и "въпросът е приключен", потвърдиха няколко независими източници на информация.

В четвъртък по време на заседание на Общинския съвет на Варна Марица Гърдева, председател на групата на общинските съветници на "ПП ГЕРБ", предложи в зала, извън официалното предложение на комисиите, Пламен Градинаров за почетен гражданин на Варна. 

Марица Гърдева изтъкна, че бившият общински съветник Пламен Градинаров е отличен за заслугите му към военноморското дело на България и обществената му дейност.

Предложението получи подкрепа в залата на различни групи и бе гласувано с 40 "за", нито един "против" и "въздържал се".

Очевидно кметът и председател на ГЕРБ Иван Портних, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и председателят на групата на ГЕРБ Марица Гърдева са приели че кандидатурата не е "политическа".

За избирането на бившия шеф на Разузнавателния отдел на ВМС и кмет на район "Приморски" Пламен Градинаров се подписаха повече от 500 видни общественици.

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО