"Тежки бизнесмени" предлагат проф. Красимир Иванов за кандидат-кмет на десницата във Варна. БСП играе "симетрично"

Сочен слух налази политическото задкулисие на морската столица - "тежки бизнесмени" предлагат проф. Красимир Иванов за кандидат-кмет на десницата във Варна, твърдят изборджии от "Позитано"20.

Всъщност той беше вариант и за 2011 г., но тогава включването в играта на Иван Костов и активното медийно мероприятие с Юрката мотивираха Красимир Иванов да не се включи в кампанията.

През 2013 и 2015 г. той подкрепи Чавдар Трифонов като кандидат-кмет на десните. Сега намазани бизнесмени, които са недоволни от фаворизирането на "Групата на Вичо", го убеждавали да се пусне в Играта.

Междувременно източници на информация от "Позитано" 20 твърдят, че БСП ще играе "симетрично" - ще подкрепи независим кандидат с профила на проф. Красимир Иванов, издигнат от инициативен комитет.

Бойко Борисов и Цветан Цветанов вече са решили как ГЕРБ отново да спечели изборите още на първия тур. И двамата били доволни, научаваме, от мандатите на кмета Иван Портних.

Корпоративните играчи от "Групата на Вичо" ще бъдат основен фактор и заедно със софийските си партньори с интереси във Варна могат да наклонят везните в полза ГЕРБ.

БСП ще разчита вотът на Десницата - "автентичните десни", които залагат на харизматичен канидат-кмет, и на ГЕРБ да се разцепи и така те да получат шанс за успех, ако има втори тур.

Проф. Красимир Иванов е неудобен опонент за ГЕРБ, твърдят изборджии. Вероятно Цветан Цветанов, който е известен като "остър играч", ще се изкуши да повтори схемата с кампанията срещу Чавдар Трифонов.

"Ако изборджийската машина на ГЕРБ заработи на макс, едва ли някой има шанс срещу партията на Бойко Борисов във Варна", твърди изборджия от орготдела на "Позитано"20.

bgsniper.com  

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО