След три дни в Евксиноград Борисов отлетя за София. Хеликоптер го закара до летището. "Позитано" 20 чака блъф с оставка

На 5 октомври вечерта, четвъртък, след три дни в "Евксиноград", Бойко Борисов и министрите бяха закарани с хеликоптер до летището във Варна.

В София в четвъртък гърмяха "гейтове", а Цветан Цветанов обясняваше, че премиерът не е бламиран.

Гербаджиите бяха набутани в обяснителен режим, а Бойко Борисов отмени заседание на Изпълнителната комисия и срещата с депутатите.

Бойко Борисов събра министрите си, за да подготви защитата след последните червени крошета и да организира контраударите.

Атаката по Томислав Дончев повече притеснила министрите, отколкото акцията срещу Делян Добрев, тъй като топката била в премиера, който не можел да се "скрие" зад депутатите.

В същото време на "Позитано"20 очакват блъф с оставка. Корнелия Нинова събрала най-близките си сътрудници, за да обсъдят реакцията при този тактически ход на Бойко Борисов.

"Тайната среща" на Борисов и министрите в "Евксиноград" принудила Валери Симеонов да реагира светкавично с остро тв интервю.

Валери Симеонов и Красимир Каракачанов рязко се противоставили срещу дискретната колегиална заявка на Бойко Борисов, че може да подаде оставка.

Запознати от първа ръка с обстановката на върха в ГЕРБ коментираха, че става дума за слухове и спекулации, инспирирани от "Позитано"20.

"Бойко няма намерение да подава оставка точно преди председателството на ЕС. Премиерът е отговорен към ангажиментите, поети към партньорите от Европа и няма да си позволи този тактически лукс", заяви източник от най-близкото му обкръжение.

Независимо, че не се очакват резки движения "Варненската среща" от 5 октомври ще внесе корекции в линията на ГЕРБ.

Веднага след срещата областните координатори на партията са получили инструкции да решат въпроса с "роднинските назначения".

bgsniper.com

 

 

 

 

 

ВИДЕО

 

 

ФОТО